NY JOBB: Boris Johnson ble onsdag utnevn til utenriksminister av Storbritannias nye statsminister Theresa May. Han har allerde fått hard medfart. Foto: Oli Scarff AFP

Boris Johnson latterliggjøres av britisk presse

Britiske aviser lar ikke sjansen gå fra seg til å harselere med at tidligere ordfører og Brexit-general Boris Johnson blir ny utenriksminister i Theresa Mays regjering.

NTB
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Den nyinnsatte statsministeren overrasket alle da hun ga det viktige vervet til mannen som ledet kampanjen for å få landet ut av EU.

– Kjære verden ... Beklager, er beskjeden fra den venstrevridde tabloidavisen Daily Mirror – med et stort bilde av Johnson hengende i en tauline med to britiske flagg i hendene, tatt under London-OL i 2012.

– Storbritannias kredibilitet henger i en tynn tråd etter at Theresa May tabber seg ut ved å velge Boris Johnson som utenriksminister, skriver avisen.

Har fornærmet «halve verden»

I timene etter at han ble utnevnt som utenriksminister trakk flere medier frem noen av Boris Johnsons mange utenrikspolitiske blemmer.

Blant annet vant han nylig en konkurranse der målet var å skrive det mest fornærmede diktet om Tyrkias president Recep Erdogan. Limericken han vant med fremstilte den tyrkiske presidenten som en mann som har sex med geiter.

Johnson har også ved en anledning sammenliknet EU med Hitler, og fornærmet Kina ved å si at bordtennis slett ikke er et kinesisk spill, men en etterkommer av det engelske spillet «whiff-whaff».

Boris Johnson får også hard medfart på Twitter, der flere brukere uttrykker sjokk og vantro over at han er blitt utenriksminister.

Komiker Ricky Gervais harselerer med utnevnelsen på følgende måte: «Phew! Akkurat da Storbritannia var i ferd med å bli gjort til latter over hele verden, ble Boris Johnson utnevnt til utenriksminister».

Les også: Slik har har fornærmet «halve verden»

Omstridt skikkelse

Johnson er en omstridt skikkelse i det konservative partiet, og har fått kritikk etter at å ha ledet an i kampanjen som fikk folket med seg på å melde landet ut av EU. Han var på forhånd tippet som en av de heteste kandidatene til å bli ny statsminister, men trakk seg etter hvert i kampen om vervet.

The Daily Telegraph trykker i sin morgenavis et bilde av Mays ankomst til 10 Downing Street, tatt fra innsiden.

– May slipper inn Brexit'erne, skriver avisen.

En avistegning i samme utgave viser flere aksjemeglere som ser på en graf som først faller raskt før den går rett i været.

– Det der er ikke pundet, det er Boris Johnsons karriere, heter det i bildeteksten.

Les også: Trump og Johnson kan bli Knoll og Tott i internasjonal politikk

NTB/VG

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder