Omrans bror døde i bombeangrepet: – Vi har begravet ham i dag

Bildet av Omran Daqneesh (5) har gått verden rundt. Broren Ali (10) overlevde ikke bombeangrepet.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Omran, fire av søsknene hans og foreldrene overlevde bomben i Aleppo for tre dager siden. Den traff nabohuset, som raste ned over familiens hus.

Den svenske avisen Expressen har vært i kontakt med familien, som nå forteller at Ali døde på sykehuset, etter å ha blitt truffet av splinter i magen.

– Han gikk bort i morges, legene klarte ikke å redde ham. Vi begravet ham for to timer siden, sier en av de som deltok i begravelsen til den svenske avisen lørdag ettermiddag.

Bildet som rørte en verden: – Han hadde blod i øynene

SISTE: Det russiske forsvarsdepartementet gikk lørdag ut og nektet for at de sto bak bombingen som kostet Ali livet. Russerne hevder at bilder fra eksplosjonen tyder på at det er brukt andre typer eksplosiver enn flybårne bomber, og at det er opprørere som står bak.

Vil ikke flykte

Aleppo har vært delt mellom opprørsstyrker i den østlige delen og regjeringsvennlige styrker i den vestlige delen siden midten av 2012. Krigen har gjort Aleppo til en av de verste urbane krigssonene i nyere historie.

– Jeg har fått mange tilbud om å flykte til Tyrkia eller Europa, men jeg vil ikke. Jeg vil bo i byen min, sier Omrans far til Expressen.

Det eneste som er kjent om Ali, er at trykkbølgen kastet ham ut av huset, og at han ble transportert til sykehus før resten av familien.

Se bildene av «Midtøstens vakreste by»: Nå er Aleppo jevnet med jorden

Harde bombinger

Det syriske regmiet og deres russiske allierte har bombet de opprørskontrollerte områdene svært hardt den siste tiden. I sommer var byen beleiret av styrker alliert med Bashar al-Assad, blant andre iranere og den libanesiske militsen Hezbollah.

Beleiringen ble så brutt av opprørerne, noe som ble beskrevet som et stort nederlag for Assad og hans allierte.

Mange beskriver bombingen av byen nå, som Assad og Russlands hevn.

På innsiden av Assads torturfengsler: Her dør 300 hver måned

Flere hundre drept

Kampen om Syrias nest største by har krevd 333 sivile liv siden 31. juli, opplyser Syrian Observatory for Human Rights (SOHR), som får sine opplysninger fra et bredt kildenettverk på bakken i Syria.

Blant dem er 165 sivile som har mistet livet i opprørsangrep mot den regimekontrollerte, vestlige delen av byen. 49 av disse var barn, ifølge SOHR.

Ytterligere 168 sivile har mistet livet i luftangrep utført av det syriske regimet og det russiske flyvåpenet mot de opprørskontrollerte, østlige områdene, skriver NTB.

Her kan du bla deg tilbake tidligere publiserte artikler om Syria

I resten av Aleppo-provinsen skal 109 mennesker ha blitt drept i bombardement i den samme perioden. Kampene i Aleppo raste videre lørdag, spesielt sør i byen.

– Det er masser av kamper og flyangrep, og regimet har gjort en beskjeden framgang. De forsøker å styrke sine stillinger, sier SOHRs leder Rami Abdulrahman.

En journalist som befinner seg i den østlige delen, sier at kampene kan høres over hele byen. Han sier også at veien som opprørerne har greid å etablere som en ny forsyningslinje, er blitt ubrukelig på midlertidig basis som følge av kampene. Lastebiler med mat og andre produkter kan derfor ikke bringes inn i byen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder