FIKK KRITIKK: Her er Donald og Melania Trump avbildet rett etter hennes tale i Cleveland mandag. Etterpå ble det oppstyr. Foto: Thomas Nilsson/VG

Trump om talekritikken: – Veldig urettferdig

CLEVELAND (VG) For første gang snakker Donald Trump om den massive kritikken mot talen til kona Melania.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

I et intervju med ABC News sier republikanernespresidentkandidat følgende om stormen mot sin kone etter at hun mandag holdt tale på landsmøtet i Cleveland – for så å bli anklaget for å plagiere en talefremført av Michelle Obama:

– Nå er det skydekket borte fra henne, noe som er fantastisk fordi det var veldig urettferdig, sier Trump til TV-kanalen.

Da kritikken mot Melanias tale stormet som verst meldte CNN at de hadde to kilder nær Trump om fortalte at han var «rasende» på beskyldningene.

Onsdag kveld norsk tid landet Trump i Cleveland i sitt privatfly, og fløy i helikopter til en park hvor familie, presse og visepresident Mike Pence ventet.

Bakgrunn: Melania Trump anklaget for plagiat

Innrømmet Obama-sitat

Like før den storslåtte ankomsten sendte Trump-kampanjen ut en pressemelding signert Melanias taleskriver, Meredith McIver. Der skrev hun at hun fikk de omstridte sitatene fra Melania Trump, men legger seg selv flat og tar på seg hele skylden.

VGTV: Se Trumps glamorøse landsmøte-ankomst - uten kona

Ifølge McIvers pressemelding har hun tilbudt seg å fratre sin stilling i kampanjen, men skal ha fått nei fra Trump-familien. I intervjuet med ABC News omtaler Trump McIver som «en utmerket person».

– Hun har jobbet for meg i lang tid. Hun er en veldig bra person. Hun kom til meg fordi hun hatet å se oppstyret. Folk gjør feil. Du har gjort feil. Vi gjør alle feil, sier Trump.

I Cleveland ble Trump møtt av fire av sine barn, men kona glimret imidlertid med sitt fravær.

Kommentar: Plagiat uten plan

Tidligere rivaler gratulerte

I natt norsk tid fortsatte republikanernes landsmøte på dag tre. Blant høydepunktene er visepresidentkandidat Mike Pence, Trumps sønn Eric, tidligere speaker i Representantenes hus, Newt Gingrich, Texas-senator Ted Cruz og Florida-senator Marco Rubio.

Både Rubio og Cruz kjempet i vår en hard kamp mot Donald Trump, men måtte se seg tapt.

I natt norsk tid talte begge under republikanernes landsmøte – og gratulerte Trump med nominasjonen.
– Etter en lang nominasjonsprosess er tiden for å kjempe mot hverandre over. Vi må stå sammen og kjempe for en ny retning for Amerika, sa Rubio, som ga en såkalt «endorsement» – en støtteerklæring til Trump.

Det gjorde imidlertid ikke Ted Cruz.

På landsmøtets siste dag, natt til fredag norsk tid, skal Trump holde sin tale foran landsmøtet, der han formelt aksepterer nominasjonen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder