DØMT: En svensk 18-åring har fått sin straff etter å stjålet en politikvinnes mobiltelefon inni en politibil. Her fra en annen hendelse i Sverige. Foto: Karin Beate Nøsterud VG

Svensk gutt stjal fra politi - mens han satt i politibilen

En fingernem 18-åring er dømt for å ha stjålet en politikvinnes mobiltelefon.

Birk Tjeldflaat Helle
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Etter å ha fått meldinger om to narkotikapåvirkede personer på et kjøpesenter i den svenske byen Borås rykket det lokale politiet ut i slutten av september i fjor, ifølge lokalavisen Borås Tidning.

Den daværende 17 år gamle gutten var spesielt påvirket og ble derfor arrestert og plassert i baksetet av politibilen. Politikvinnen satt i forsetet da hun merket at den arresterte gutten bøyde seg fremover.

Bøtela seg selv: Politimann glemte redningsvest

Hun tok tak i mannens hender og trakk han med seg ut av bilen. Etter å ha kroppsvisitert 17-åringen oppdaget hun at han hadde knabbet mobiltelefonen, bankkortet og førerkortet hennes.

Gutten er nå dømt for det uvanlige tyveriet. I avhør erkjente han å ha vært i besittelse av narkotika, men hadde ingen minner om å ha stjålet politikvinnens telefon.

I tillegg til tyveriet av mobiltelefonen har han også blitt dømt for å stjålet en koffert med sko, klær og en blodtrykksmåler på et tog i Sør-Sverige.

VG-Mona: Et dikt til Twitter-politiet

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder