Politiet etterforsker voldtekt på festival i Sverige

Politiet står foreløpig uten mistenkte etter at en jente anmeldte en voldtekt under en konsert på festivalen Peace & Love i Borlänge.

Artikkelen er over tre år gammel

Ifølge Aftonbladet fikk politiet melding om hendelsen klokken 02.24 natt til lørdag, da jenta ble tatt imot på sykehus.

Dette er den siste av en rekke voldtektsanmeldelser i forbindelse med flere festivaler i Sverige den siste tiden. Så sent som forrige helg mottok svensk politi over 30 anmeldelser om overgrep på en musikkfestival i Karlstad.

– Vi ble kontaktet av sykehuspersonale etter at jenta fortalte om voldtekten der, forteller politiets pressetalsperson, Lars Byström.

– For jævlig

– Det har dessverre skjedd lignende saker tidligere denne sommeren, sier Byström til Expressen.

– Det er forjævlig at noe slikt skal skje, sier han, og opplever at det er vanskelig å hindre denne typen hendelser, selv om politiet gjør hva de kan.

– Det er mange mennesker på en liten plass, og det er mørkt når det skjer. I dagslys er det lettere for folk å følge med på hva som skjer rundt seg, og følge med.

Byström understreker likevel at politiet har håp om å kunne ta gjerningsmannen.

– Det skal vi selvfølgelig gjøre alt for å få til. Vi har ingen mistenkte nå, men vi får se hva vi finner ut av iløpet av dagen, sier han til avisen.

Les også: Zara Larsson raser etter anmeldt voldtekt under konsert

Ifølge SVT skal voldtekten ha skjedd i publikumsmengden under en konsert. Byström omtaler etterforskningsarbeidet som problematisk, blant annet fordi det er vanskelig å hente inn vitner så lenge etter hendelsen.

På fredag ble det også meldt om to andre seksuelle overgrep i forbindelse med festivalen. Heller ikke her er det noen mistenkte.

Ifølge SVT skal både politi, sikkerhetsvakter og ulike organisasjoner ha vært på området under hendelsen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder