EN GOD FAR: Cameron Sterling (15) sa i dag til pressen at faren var en god mann, og at drapet på ham burde få folk til å skjønne at samhold er viktig. Foto: Gerald Herbert AP

Faren ble drept av politiet: – Protester med fred, ikke skytevåpen

Drapet på fembarnsfaren og en annen afroamerikaner har ført til sinne over hele USA. Nå ber Cameron Sterling (15) folk om å holde seg til fredfulle demonstrasjoner.

Maria Abdli
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Litt over en uke har gått siden fembarnsfaren Alton Sterling (37) ble skutt og drept av politiet utenfor en dagligvarehandel i Baton Rouge i Louisiana. På en pressekonferanse i dag sier sønnen at volden må ta slutt.

– Jeg føler at folk, uansett rase, burde komme sammen som en forent familie, sa Cameron Sterling (15) til reportere som hadde samlet seg utenfor dagligvarehandelen. Det var her faren hans døde forrige uke.

Bakgrunn: Protester i USA: To svarte menn skutt og drept av politiet på to dager

15-åringen snakket lavmælt, men virket bestemt og fattet.

– Min far var en god mann. Han vil alltid være en god mann, sier Sterling.

Les: USA-ekspert: I bunnen ligger rasisme

Drapet på faren og en annen afroamerikansk mann i Minnesota, førte til raseri over hele USA, og demonstrasjoner mot det mange mener er overdreven bruk av politivold mot svarte.

Castiles familie ba om rettferdighet

Familien til Philando Castile (32), som ble drepte i Falcon Heights i Minnesota onsdag, har tidligere møtt pressen. Forloveden Diamond Reynolds og parets fire år gamle datter var begge i bilen da 32-åringen ble skutt,

– Jeg vil ha rettferdighet for alle. Ikke bare min kjæreste og den gode mannen han var. Jeg skal fortsette å være sterk for ham, og ber andre om å fortsette å være sterke også, sa Reynolds, og viste til flere tidligere hendelser hvor afroamerikanere har blitt drept av politiet.

Les mer: Forloveden skutt av politiet: – De dreper oss fordi vi er svarte

Endte i tragedie

I Dallas endte en demonstrasjon mot politivold i tragedie, da fem politibetjenter ble skutt og drept av en snikskytter. Nylig arresterte politiet i Louisiana tre menn som var mistenkt for å ha planlagt et nytt, fatalt angrep på amerikanske politibetjenter.

Les mer: Micah X. Johnson utpekt som gjerningsmann etter Dallas-skytingen

Under pressekonferansen ba Sterling folk om å avstå fra all vold.

– Ja, du kan protestere, men jeg vil at alle skal protestere på riktig måte. Protester med fred, ikke med skytevåpen, narkotika, alkohol eller vold, formante Sterling.

15-åringen, som er eldst i søskenflokken på fem, takket også for all støtten familien har fått i den vonde tiden.

Artikkelen fortsetter under bildet

SORG: Da moren, Quinyetta McMillan, ba om rettferdighet på en pressekonferanse forrige uke, brøt Cameron Sterling sammen i gråt. Foto: Bill Feig AP

– De fortjener ikke dette

Selv om hans egen far ble skutt og drept av politiet, understreker Sterling at han ikke har mistet troen på politiet.

– De er ikke alle dårlige. Noen er dårlige, men ikke alle er dårlige. Hvordan jeg føler? Jeg føler at ikke alle politifolk burde bli straffet for andre politifolks kriminelle handlinger. Politiet i Dallas, Texas, de fortjente ikke dette. Ingen vet om de hadde barn å gå hjem til. De barna trenger sine foreldre, sier Sterling i et intervju med CBS News.

Les: Fem politibetjenter drept under demonstrasjon

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder