Politiet aksjonerte på flere adresser - kvinne ført vekk av politiet

NICE (VG) Eks-kona til gjerningsmannen bak Nice-angrepet er anholdt og i avhør hos politiet. Angrepet har krevd 84 liv, og angriperen er navngitt som Mohamed Labouaiej Bouhlel (31).

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Fredag morgen og formiddag foretok politiet søk i bolig, nabolag og andre steder som knyttes til den fransk-tunisiske 31-årige mistenkte gjerningsmannen i Nice, melder lokalavisen Nice-Matin.

Fransk politi gjennomførte i ett-tiden fredag en kontrollert sprengning av et objekt utenfor det, som ifølge lokalavisen, skal være 31-åringens leilighet i Avenue du Trident. I søk etter eksplosiver undersøker fransk politi flere biler og andre objekter i det avsperrede området.

Det ble verken funnet våpen eller eksplosiver i mannens bolig, ifølge iTele.

Ført ut av bygningen

Eks-kona til den navngitte 31-åringen skal bo i et leilighetsbygg i et annet område, ved togstasjonen Henri Sappia.

VG var på adressen da flere sivilkledde politioffiserer, maskert med finlandshetter, i 12-tiden fredag førte en kvinne ut av leilighetsbygget. Kvinnens hode var tildekket med en jakke.

Ifølge AFP sitter eks-kona i avhør hos politiet.

Det var svært aggressiv stemning blant naboene da politiet førte kvinnen ut. Naboene forsøkte å hindre media i å ta bilder av kvinnen.

Nice-Martin melder også at personer med tilknytning til den mistenkte har blitt avhørt.

Nyhetsbyrået AFP har snakket med naboer til mannen hvis papirer ble funnet i bilen, og de bekrefter at det fredag morgen er gjennomført et søk i en leilighet i Nice.

BAKGRUNN: Drepte 84 mennesker med bil

Søket skal ha funnet sted ved 9.30-tiden fredag, har en nabo opplyst til AFP. Ved 11-tiden fredag formiddag var det fortsatt politifolk på stedet.

Politiet har bekreftet at det er en 31 år gammel fransk-tuniser som står bak det grufulle blodbadet i Nice torsdag kveld. Mannen er bosatt i Nice.

Torsdag kveld kjørte 31-åringen lastebilen, som veide 19 tonn, rett inn i folkemengder som feiret Frankrikes nasjonaldag. Først etter to kilometer ble han skutt og drept av politiet.

Saken fortsetter under bildet

FØRT BORT: Ved 12-tiden fredag ettermiddag førte politi kledd i sivilt og maskert med finlandshetter en kvinne bort fra leiligheten hvor kona til 31-åringen som angrep strandpromenaden i Nice skal bo. Foto: JARLE BRENNA

Tragedie: Sean (51) og sønnen Brodie (11) ble drept på ferie

Tilbake lå det grusomme scener: Minst 84 mennesker er bekreftet drept, minst ti av dem er barn. Over 70 er såret, og tilstanden er kritisk for 18 av dem. 50 barn skal være til behandling på sykehuset etter angrepet.

Mannen navngitt i franske medier

I bilen mannen kjørte, skal politiet ha funnet to ID-kort, hvor et av dem tilhører en mann med fransk-tunisisk nasjonalitet, ifølge flere franske medier, som BMF TV og Nice Matin. Et førerkort, et bankkort og en mobiltelefon skal også være funnet i lastebilen, ifølge BMF TV.

Bakgrunn: Nasjonaldagen endte i blodbad

Ifølge AFP, som viser til politikilder, skal gjerningsmannen nå være offisielt identifisert. Kilden bekrefter at identitetspapirene som ble funnet i bilen hører ham.

Franske medier navngir 31-åringen, men politiet har foreløpig ikke bekreftet identiteten til mannen.

Ifølge nyhetsbyrået Reuters skal den mistenkte gjerningsmannen være født i Tunisia.

Gjerningsmannen skal ha vært kjent for politiet for vold og bruk av våpen, men hadde ingen link til terrorisme, ifølge BMF TV.

Saken fortsetter under videoen

Leide lastebilen for få dager siden

Lastebilen ble leid for noen dager siden i regionen Provence-Alpes-Côte d’Azur, ifølge opplysningene en politikilde har gitt til AFP.

I løpet av det to kilometer lange angrepet skiftet bilen retning minst en gang, hevder denne kilden, som mener at det er et tegn på at han forsøkte å gjøre mest mulig skade.

Mannen skal ha vært alene i bilen, ifølge Le Figaros informasjon.

Overvåkningsvideoer som etterforskere har gått gjennom, har fanget opp gjerningsmannens bevegelser fra han startet i åssiden utenfor Nice, flere kilometer fra angrepsstedet, melder BMF TV.

Det finnes 1200 overvåkningskamerar i Nice, og noen av disse skal altså vise flere glimt av gjerningsmannens bevegelser mot strandpromenaden, ifølge regionspresident Christian Estrosi.

Regionspresident Christian Estrosi bekrefter ifølge AFP at mannen avfyrte flere skudd før han ble skutt og drept av politiet.

Norske Petter til VG: – Jeg så folk bli slukt under lastebilen

En udetonert granat og flere falske rifler skal dessuten ha blitt funnet i lastebilen, skriver nyhetsbyrået AFP, som viser til kilder tett på etterforskningen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder