SORG: Sønderknuste slektninger av passasjerne som var om bord i det savnede flyet fra EgyptAir samlet seg torsdag på Cairo International Airport. Flyet skulle landet i Kairo i dag. Foto: Amr Nabil Ap

Her sørger slektninger over de savnede flypassasjerene

PARIS/OSLO (VG) Det styrtede EgyptAir flyet MS804 hadde passasjerer fra 12 forskjellige land. Nå samles de pårørende i sorg.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Flyet antas å ha styrtet i Middelhavet utenfor kysten av Egypt. Flyet av typen Airbus A320 var på vei fra Paris til Egypt da det antas å ha styrtet med til sammen 66 personer ombord, blant dem 56 passasjerer fra til sammen 12 land.

Sønderknuste slektninger av personene som var om bord i flyet samler seg nå på den egyptiske flyplassen i Kairo hvor flyet egentlig skulle lande i dag og på Charles De Gaulle-flyplassen i Frankrike hvor flyet tok av fra.

SØKER SVAR: Pårørende som har kommet til Charles De Gaulle-flyplassen har blitt samlet på et eget pårørende-hotell. Området blir bevoktet av fransk politi. Foto: HARALD HENDEN

– Vi samler familiemedlemmer på Mercur hotell på Charles de Gaulle, og prøver å ta vare på dem så godt vi kan der. Det har allerede kommet noen, sier regionleder Sami, som står i EgyptAir-skranken på Charles de Gaulle-flyplassen i Paris, til VG.

Juliette Méadel, statssekretær med ansvar for ofre, fortalte utenfor hotellet at de pårørende blir tatt vare på så godt det lar seg gjøre, og at de har satt inn store ressurser på det. Hun har også snakket med sin egyptiske minister-kollega, og de forsøker å samarbeide om dette.

TAR VARE PÅ PÅRØRENDE: Juliette Méadel, statssekretær med ansvar for ofre. Foto: Henden Henden, VG

Ved 07.30-tiden i dag offentliggjorde Egypt Air en liste over hvem som befant seg om bord på flyet.

Det var ifølge flyselskapet 56 passasjerer og et mannskap på 10 – omtrent en tredel av flyets kapasitet. Flere kilder melder at tre av disse ti skal ha vært «sikkerhetspersonell». Trolig er det snakk om egyptiske «air marshalls», sivilkledde politifolk spesialtrent for å håndtere sikkerhet om bord på fly.

30 av passasjerene er egyptere og 15 av dem er franskmenn. Blant pasasjerne har EgyptAir opplyst at det var tre barn, blant dem to spedbarn.

I tillegg var det passasjerer fra følgende land:

** 2 fra Irak
** 1 fra Storbritannia
** 1 fra Belgia
** 1 fra Kuwait
** 1 fra Saudi-Arabia
** 1 fra Sudan
** 1 fra Chad
** 1 fra Portugal
** 1 fra Algerie
** 1 fra Canada

Franske myndigheter jobber nå tett med egyptiske myndigheter for å finne ut hva som har skjedd med flyet.

Det er opprettet egne telefonnumre for pårørende. Foreløpig er det ikke noe som kan sies sikkert om hva som har skjedd, annet enn at blant annet Airbus og franske myndigheter har bekrefter at flyet styrtet.

Piloten som var kaptein på flyet regnes for å være erfaren. En venn av piloten skriver følgende på twitter:

«Min beste venn fløy Egyptair MS804. Jeg kan fortsatt ikke tro hva jeg hørte på nyhetene. Det er ikke noe jeg kan si for å beskrive hvor trist jeg er over at du er borte. Bare vit at du var elsket, og at de gode, gamle dagene vi tilbrakte sammen aldri vil bli glemt. Må din vakre sjel finne fred. Vær så snill og be for min venn», skriver en tidligere kollega av styrmannen, som nå jobber for et annet flyselskap.

PRESSE: Både pårørende og presse har samlet seg på Charles De Gaulle flyplassen i Paris. Det savnede MS804 tok av fra Charles de Gaulle i Paris klokken 23.09 onsdag kveld, og skulle etter planen ha landet i Kairo klokken 03.15 norsk tid. Foto: Henden Henden VG

Den franske statsministeren Manuel Valls sa tidligere i dag til RTL Radio at ingenting kan utelukkes i undersøkelsene om hva som har skjedd med det savnede flyet.

Han gjentok sitatet i en pressekonferanse i formiddag der han også sa at han hadde sterk medfølelse med familiene til dem som var ombord i flyet.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder