BLE FRAKTET BORT: Her blir lastebilen gjerningsmannen kjørte og drepte flere med, fraktet bort fredag. Foto: Helge Mikalsen VG

Nice-angrepet: Albansk par pågrepet

Fant mystisk melding på gjerningsmannens telefon

NICE/OSLO (VG) Paret har ifølge politiet tilknytning til Nice-angriperen Mohamed Lahouaiej-Bouhlel.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

De satt søndag i politiavhør i etter å ha blitt pågrepet i Nice søndag morgen.

Totalt er dermed syv personer blitt pågrepet etter torsdagens grufulle angrep deriblant Boulels tidligere kone. Den franske avisen Nice-Matin melder søndag at hun er ute av varetekt.

– Etterforskningen vil finne ut om han hadde noen medsammensvorne, og hvordan han fant våpnene han brukte og om han har noen link til terrororganisasjoner, sier etterforskningsleder François Molins.

– Jeg har utstyret

Samtidig melder den franske avisen Nice-Matin at etterforskerne har funnet en melding på gjerningsmannens mobiltelefon. «Jeg har utstyret», skrev 31-åringen ifølge avisen, som viser til en kilde med nær kjennskap til etterforskningen.

Ifølge BMF TV skal det også ha blitt sendt en SMS der gjerningsmannen skal ha bedt om flere våpen. Meldingen ble sendt dagen før det fatale angrepet i Nice.

Samtidig siterer nyhetsbyrået AFP politikilder på at Mohamed Boulel skal ha vært på Promenade des Anglais med den leide lastebilen to ganger før han tok livet av 84 mennesker. Besøkene skal ha funnet sted kort tid før torsdagens angrep.

Les også: Norsk familie så gutt (11) kjempe for livet

Ukjent motiv

Gjerningsmannen ble drept av politiet ved enden av Promenade des Anglais.

Lørdag morgen gikk terrororganisasjonen IS ut og tok på seg skylden for angrepet, men foreløpig har det ikke kommet informasjon som beviser en kobling.

31-åringen har tidligere blitt beskrevet som en stille og reservert mann, og som en ensom ulv uten noen synlig religiøs tilhørighet.

Søndag melder imidletid AFP at enkelte vitner har fortalt politiet at angriperen var religiøs. Noen skal også ha sagt at han endret væremåte og lot skjegget gro den siste tiden.

– Kan ikke tro det

Lørdag fortalte søsteren at gjerningsmannen gikk til psykologi flere år før han flyttet til Frankrike i 2005, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

– Han fortalte oss ikke at han skulle gjøre noe sånt. Familien vår kan fortsatt ikke tro det som har skjedd, sier broren Jaber Bouhlel.

VG har også pratet med Hamdani Ahmed, som er venn av gjerningsmannens tidligere kone. Han sier at det var kjent at Mohamed Lahouaiej Bouhlel var voldelig og ingen god familiefar. Det skal ha vært deler av bakgrunnen for at kona forlot ham. Formelt hadde de fortsatt status som separert.

– Han hadde problemer. Han ba ikke, drakk alkohol og brukte narkotika. Han røyket også under ramadan og var glad i damer, forteller Ahmed til VG.

Bakgrunn: Les alt om angrepet i Nice

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder