I SORG: En kvinne får en reaksjon på åstedet hvor fem personer ble drept i Wilkinsburg. Foto: Michael Henninger/Pittsburgh Post-Gazette via AP ,

Fem drept etter masseskyting i USA

Politiet jakter på minst to gjerningsmenn etter at fem personer ble skutt ned og drept under en sammenkomst i en bakhage i Wilkinsburg i delstaten Pennsylvania.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Det er fire kvinner og en mann som er drept, skriver politiet i en uttalelse. Ytterligere tre personer er skadet.

Av disse er to menn kritisk skadet, opplyser politiet.

Ifølge den lokale TV-stasjonen skal skyteepisoden ha skjedd da flere personer var på en sammenkomst i en bakhage i byen. De fikk inn de første meldingene like før klokken 23, lokal tid.

Les også: 352 masseskytinger i USA i fjor

– Hørte minst 20 skudd

Allegheny County politiet sier til den lokale TV-stasjonen WPXI at ingen av disse mistenkte gjerningspersonene er pågrepet ennå.

ETTERFORSKER: Politiet undersøker området der fem personer ble skutt og drept og tre andre ble skadet. Foto: Michael Henninger/Pittsburgh Post-Gazette via AP ,

Ifølge en talsperson for politiet, løytnant Andrew Schuman, skal gjerningsmennene ha styrtet inn under det han omtaler som en fest, og åpnet ild.

Flere av gjestene på sammenkomsten skal ha forsøkt å flykte fra skuddregnet.

– Jeg hørte minst 20 skudd, sier øyevitnet Kayla Alexandra til WPXI, som melder at minst to gjerningspersoner var involvert i skytingen. Hun beskriver området som skyteepisoden skjedde i som et rolig område.

Les også: MaKayla (8) ble skutt av nabogutt (11): – Det er ikke rettferdig

Jakter to gjerningsmenn

Et annet vitne, James Boyd, bor tre hus nedenfor, og forteller til Pittsburgh Post Gazette, at skytingen holdt på nesten i et minutt.

– Jeg trodde det var rør som gikk i stykker, så forsto jeg at det var skudd. Vi har hatt trøbbel i dette nabolaget før men aldri så nærme der jeg bor, sier 70-åringen til avisen.

– Etterforskningen på stedet gjør at politiet mener det har vært to gjerningsmenn med to våpen, skriver politiet i en uttalelse.

Masseskytingene i USA: «Gud fikser ikke dette»

Titalls hylser ligger strødd på fortauet i nærheten av åstedet, melder lokale medier.

Wilkinsburg har en befolkning på rundt 16.000, mange av dem lavtlønnede.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder