«ISLAMSK STAT»: Krigere fra IS på vei inn i gruppens hovedsete Raqqa, etter erobringen i 2014. Den siste tiden har terrorgruppen vært på vikende front. Foto: Uncredited AP

SOHR: Ny IS-massakre - henrettet 33

Onsdag morgen henrettet IS 33 mennesker med «skarpe redskaper» i ørkenen i Syria, ifølge eksilgruppen SOHR.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Terrorgruppens ofre var personer mellom 18 og 25 år gamle, men det er uklart om de tilhørte regimet, rivaliserende militser eller var IS' fanger av andre årsaker, skriver Syrian Observatory for Human Rights (SOHR).

Så du? Ubaydullah Hussain dømt til ni års fengsel for IS-rekruttering

Største på lenge

Massakren skjedde i ørkenen utenfor den strategisk viktige byen Deir Ezzor øst i Syria. Aktivister tilknyttet SOHR skal ha sett henrettelsene finne sted, og senere undersøkt likene. De 33 skal ha blitt henrettet med «skarpe redskaper», men ikke halshugd, slik IS er kjent for å gjøre med noen av fangene sine.

Hendelsen onsdag morgen skal ha vært terrorgruppens første masse-henrettelse hittil i år, og den største siden to grupper på 15 ble henrettet i månedsskiftet september-oktober i fjor.

USA snur: Ber det syriske folket bestemme Assads fremtid

Saken fortsetter etter videoen

Drepte over 30 i Irak

Samme dag gjennomførte IS også en selvmordsaksjon i Tikrit i Irak.

Her ble ifølge NTB minst 31 drept og 42 såret da så mange som 15 IS-krigere infiltrerte byen og skjøt mot både sikkerhetsstyrker og sivile. Flere av angriperne skal ha vært iført selvmordsvester.

Tar pause i Mosul-offensiv: Koalisjonen skal ha drept minst 130 sivile

Ifølge en politiløytnant begynte angrepet med at tre militante opprørere løsnet skudd sentralt i byen natt til tirsdag, før de senere sprengte seg selv i boliger i området.

Dødstallet ventes å stige. En anonym sikkerhetskilde sier til nyhetsbyrået DPA at minst 35 ble drept i «en rekke selvmordsangrep fra IS».

Norsk lege forteller: Slik ble Yasser (11) behandlet etter kjemisk angrep i Mosul

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder