SØRGER: En slektning klarer seg fast til de tildekte kroppene etter at flere ble drept i et luftangrep vest i Mosul tidligere i mars. Foto: Aris Messinis AFP

USA etterforsker anklager: 200 sivile skal være drept i Mosul

USA etterforsker en rapport fra lokale kilder som sier at den amerikanskledede koalisjonen i Irak har drept om lag 200 sivile i Mosul nylig.

NTB
ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

New York Times skriver at den militære koalisjonen USA leder i Irak skal etterforske opplysningene om at så mange som 200 sivile har blitt drept i nylige amerikanske luftangrep i den irakiske byen Mosul.

Les også: Denne gutten er en av hundretusener som lider i Mosul

Tirsdag ble det også meldt at minst 30 sivile ble drept i et luftangrep i Raqqa fra den amerikanskledede koalisjonen. I forrige uke skal 49 mennesker ha blitt drept da amerikanske fly bombet en landsby vest i Aleppo-provinsen i Syria.

Eksperter frykter: Al-Qaidas jihadisthær i Syria sterkere enn noen gang

USA har ikke bekreftet de lokale kildenes anslag av drepte i noen av tilfellene. Nå vil de etterforske anklagene i Mosul-rapporten.

– Koalisjonen har åpnet en formell etterforskning på sivildrap og troverdigheten rundt anslagene av tall i henhold til denne anklagen, sier en talsmann Joseph E. Scrocca i den amerikanskledede kommandoen i Bagdad.

Tillerson om IS: – Politikken til USA er å ødelegge og utslette

Han sier prosessen vil ta tid ettersom det har blitt sådd tvil rundt de aktuelle datoene.

Ledere i det amerikanske militæret sier luftangrepene i Syria og Irak har økt i kampen om å presse ekstremistgruppen IS på flere fronter.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder