DREPT: Opposisjonspolitiker Boris Nemtsov, her fotografert under en marsj i Moskva 17. mars 2012. Foto:Mikhail Voskresensky,Reuters

To personer pågrepet etter drapet på Nemtsov

To personer er pågrepet i forbindelse med drapet på den russiske opposisjonspolitikeren Boris Nemtsov, ifølge russiske medier.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Nemtsov ble drept på åpen gate 27. februar, og gjerningspersonene flyktet fra stedet i en bil.

Den 55 år gamle opposisjonspolitikeren gikk sammen med kjæresten, modellen Anna Duritskaja (23) da han ble drept.

LES OGSÅ:Anna (23) var vitne til drapet på kjæresten

Den ukrainske modellen kom uskadet fra angrepet og har siden forklart seg for russisk politi om hva hun så.

Intervjuet samme dag

Samme dag som drapet skjedde, hadde Nemtsov gitt flere radiointervjuer, først til den russiske kanalen Ekko Moskva, deretter på telefon til en ukrainsk radiostasjon, hvor han skal ha kommet med kritikk av Vladimir Putin.

Han gikk så videre til det berømte varehuset ved Kreml, GUM, der han møtte sin mer enn 30 år yngre kjæreste. De spiste på Kafé Bosco, der du kan kikke ut over den Den røde plass. Deretter bega de to seg til fots mot Nemtsovs leilighet på Malaja Ordynka-gaten. Den ligger på den andre siden av Moskva-elven, og de måtte altså gå over Bolsjoj Moskvoretskij-broen.

BAKGRUNN: Disse Putin-kritikerne er drept eller mystisk døde

Fanget på kamera

Et værkamera fanget opp dramaet, som skjedde et steinkast fra selveste Kreml. Anna Duritskaja skal ha forklart at hun og Nemtsov forlot restauranten i 23-tiden.

Kvaliteten på videoen fra værkameraet er dårlig, men ifølge den russiske kanalen TVC, som først publiserte den, er det Nemtsov og hans kvinnelige følge som går over broen.

Nemtsov, som var tidligere visestatsminister, var kjent som en krass Putin-kritiker. Putin har imidlertid selv sagt at han selv vil lede etterforskningen, og har lovt at gjerningsmennene vil bli funnet og straffet.

Han er nå informert om pågripelsene, opplyser sjefen for Russlands føderale sikkerhetstjeneste, Aleksandr Bortnikov, til TV Rossija-24.

Kommentar:Han talte Putin midt imot

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder