I RUSSLAND: Edward Snowden holder tale etter å ha mottatt Sam Adams-prisen i Moskva. Foto:AP,

Edward Snowden får tre års oppholdstillatelse i Russland

Den amerikanske varsleren Edward Snowden har fått forlenget oppholdstillatelsen i Russland med tre år, ifølge en russisk advokat.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Det melder nyhetsbyrået Reuters.

Den 31 år gamle amerikaneren har vært på russisk jord i ett år og torsdag gikk perioden for hans midlertidige asyl ut.

Allerede i juli opplyste en kilde knyttet til russiske innvandringsmyndigheter at Russland vurderte å forlenge Snowdens oppholdstillatelse.

Bakgrunnen var ifølge kilden at livet til Snowden anses for å være i fare.

I mai 2013 forlot han USA og tok med seg store mengder topphemmelige etterretningsdokumenter. Dokumentene, som han har delt med ledende medier verden over, avdekker massiv amerikansk overvåking av internasjonal tele- og datatrafikk.

Amerikanske myndigheter har svart med å sikte ham for spionasje. Han fikk ett års midlertidig asyl i Russland 1. august 2013 etter å ha sittet flere uker på en flyplass i Moskva uten mulighet til å reise videre.

– Jeg ser ikke noe problem ved å forlenge det midlertidige asylet. Omstendighetene har ikke endret seg. Som før er Snowdens liv i fare, så migrasjonsmyndighetene har grunn til å forlenge hans status, uttalte Vladimir Volokh, som leder kontoret som gir råd til myndighetene når det gjelder innvandring, i juli.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder