SLANGESENSASJON: Her er huggormen med to hoder som ble funnet ved Odsherred på Sjælland. Foto: BENNY ROHDE NIELSEN

Fant huggorm med to hoder i Danmark

(VG Nett) Den er dobbelt så giftig, men bare halvparten så farlig. Si hei til den grimme slangungen!

Rune Thomas Ege
ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL

Eller rettere sagt: Si hei, hei. Denne danske dyresensasjonen har nemlig to hoder.

- Det første jeg tenkte da jeg så bildene, var at de måtte være photoshoppet. Men etter hvert som vi fikk inn flere bilder, forsto vi at det måtte være ekte, sier naturveileder Niels Dahlin Lisborg i den danske Naturstyrelsen til VG Nett.

BILDESPESIAL: Se alle bildene av huggormen med to hoder - hvis du tør!

Den tohodede huggormen ble funnet nær kysten ved Klint i Odsherred på Sjælland, er trolig den aller første av sitt slag i Skandinavia.

- Det er ganske sensasjonelt. Det kan være den første huggormen med to hoder i hele verden. Fra USA har vi sett snoker og kvelerslanger med to hoder, og jeg har hørt om en fra India for et par år siden. Men ifølge Zoologisk museum i København, og de hadde ikke hørt om noe lignende, sier Dahlin Lisborg.

Og, ja, med to hoder ER slangen faktisk dobbel så giftig som huggormer flest.

Biteforvirring

DOBBELTBITT: To hoder, to sett med tenner. Får den koordinert sine to hoder, har du ikke lyst å møte denne dansken. Foto: BENNY ROHDE NIELSEN

- Du kan bli bitt to ganger. Styrken til slike slanger er å samle alle krefter i ett, målrettet, effektivt hugg. Men det er ikke så lett når du har to hoder som denne, sier han.

For to hoder tenker faktisk ikke bedre enn ett.

- Du kan tenke deg at ett hode vil flykte, mens det andre vil angripe. Mangelen på koordinering gjør at denne trolig er mindre farlig enn andre slanger, sier Dahlin Lisborg.

Det var Benny Rohde Nielsen som fant slangen da han gikk tur på Nord-Sjælland.

- Den var cirka 15 centimeter lang og på tykkelse med en kulepenn. Det så ut til at begge hodene fungerte like godt. Den viftet med begge tungene. Heldigvis hadde jeg med kameraet mitt og nådde å ta bilde av slangen innen den forsvant, sier slangefotografen til naturstyrelsen.dk.

Siamesisk slange

Ifølge Naturstyrelsen har den tohodede slangen mye til felles med siamesiske tvillinger. Et befruktet egg starter prosessen med å dele seg i to, men splittelsen blir aldri fullstendig. Så da slangen ble født i august, hadde den to hoder.

Nå har sensasjonsslangen trolig gått i vinterdvale - uvitende om sin nyervervede kjendisstatus.

- Jeg håper at den vil dukke opp igjen til våren. Det hadde vært interessant å se nærmere på den, sier Niels Dahlin Lisborg til VG Nett.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder