IKKE PÅ PLASS: Karima El Mahrou skulle vitne i en rettssak mot tidligere statsminister Silvio Berlusconi, men møtte ikke opp. Foto: AFP

Politiet etterlyser ung kvinne i Berlusconi-sak

Den unge nattklubbdanserinnen Karima El Mahroug møtte ikke opp i retten der hun skulle vitne i saken mot Italias tidligere statsminister Silvio Berlusconi.

ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL


Domstolen ga mandag politiet i oppdrag om å finne kvinnen, som går under navnet «Ruby hjerteknuseren» og som angivelig skal ha solgt seksuelle tjenester til Berlusconi før hun fylte 18 år. Det er ulovlig å kjøpe slike tjenester av mindreårige ifølge italiensk lov.

Mahrougs advokat sier hun ikke fikk svar da hun forsøkte å ringe vitnet.

- Hun sendte meg en sms hvor hun sa at hun var i utlandet, men jeg vet ikke noe mer. Jeg vet ikke når hun vil komme tilbake, sa Paola Boccardi.

Anklages for å hale ut tiden

Berlusconi er ikke bare anklaget for å ha kjøpt seksuelle tjenester av en mindreårig jente. Han er også tiltalt for maktmisbruk, fordi han skal ha ringt politiet for å be om at jenta ble løslatt etter at hun ble pågrepet for tyveri i mai 2010.

Påtalemyndigheten anklaget Berlusconis forsvarere for å hale ut rettssaken til etter nyvalget. Mediemogulen kunngjorde nylig at han stiller til valg nok en gang. Aktor hevdet i retten at Rubys fravær er en del av forsvarets strategi.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder