VIDUNDERELEV: Moshe Kai Cavalin (11) er ferdig på college, og kan skilte med en grad i astrofysikk. Foto: AP

Moshe (11) er ekspert på astrofysikk

(VG Nett) Da 6 år gamle Moshe Kai Cavalin skulle starte på barneskolen, ville ikke skolen ta ham inn fordi han kunne mer enn lærerne.

  • Inger-Marit Sæby
ARTIKKELEN ER OVER TI ÅR GAMMEL

To år senere måtte foreldrene innse at hjemmeundervisning ikke var nok, og skrev sønnen inn på East Los Angeles Community College.

Nå er det 11 år gamle vidunderbarnet uteksaminert med en grad i astrofysikk.

- Jeg ser ikke på meg selv som et geni, det er 6,5 milliarder mennesker i verden som alle er smarte på sin måte, sier gutten til TV-stasjonen Wood TV.

Vil bli skuespiller

SPORTY: Moshe (11) er mattegeni, men aller mest vil han delta i OL i 2016 som kampsportutøver. Foto: AP

Moshe uteksamineres med toppkarakterer i fag som algebra, historie, astronomi og gym. Men selv om astrofysikk er en av ungguttens lidenskaper, ser han for seg en litt annerledes fremtid:

- Jeg vil bli filmskuespiller og delta i OL i 2016 som kampsportutøver, avslører 11-åringen.

Les også:Solhjell vil gi tilbud til skoleflinke.

Han var bare åtte år da han startet på college, og innen det første skoleåret var omme underviste han sine 19-20 år gamle skolekamerater i algebra.

- Jeg sa til foreldrene at han hadde evner til enda vanskeligere nivåer enn dette, men de ønsket ikke å presse ham, sier professor Guajao Liao til Fox News.

Han har aldri tidligere undervist en så ung student.

Vanlig gutt

11-åringen selv vet hvor høy IQ han har, men ønsker ikke å avsløre dette. I stedet sier han at andre studenter kan oppnå det samme som ham, bare de fokuserer og jobber hardt nok med skolearbeidet. Heller ikke foreldrene ønsker å kalle sønnen et geni.

- Han er en helt vanlig gutt, som liker å studere like mye som han liker å spille fotball, se på filmer og samle på lekebiler, sier foreldrene.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder