HJERTELIG: Tonen var hjertelig mellom Silvio Berlusconi (72) og den tidligere modellen og tv-profilen Mara Carfagna på partikongressen tidligere i år. Foto: AP/AFP

Berlusconi får G8-følge av eksmodell

BERLIN (VG) Silvio Berlusconi (72) lar angivelig den tidligere modellen og tv-profilen Mara Carfagna (33) steppe inn som førstedame under G8-møtet denne uken.

Hans Chr. Hansson
ARTIKKELEN ER OVER TI ÅR GAMMEL

Carfagna, som nå er kvinne- og likestillingsminister i Berlusconis regjering, bidrar dermed til å løse et delikat problem for statsministeren.

Siden regjeringssjefens kone Veronica Lario (52) ba om skilsmisse i mai, har nemlig 72-åringen vært uten fast følge. Dermed har det rådet usikkerhet om hvem som skulle lede det tradisjonelle førstedameprogrammet under toppmøtet.

Skapte overskrifter

Ifølge Daily Mail er det nå klart at Mara Carfagna, som før sin politiske karriere kastet klærne i tallrike magasiner, tar jobben med å guide toppledernes ektefeller under utflukter og andre arrangementer.

Kanskje får det ektemannen til Angela Merkel, Joachim Sauer, til å smile litt ekstra under Italia-reisen. Kjemiprofessoren fra Berlin er som vanlig eneste hane i kurven.

Les også:- Pleier du å dusje med klærne på?

Carfagna skal ifølge italienske rapporter få støtte av utdanningsminister Maria Stella Gelmini. Ideen til opplegget skal Silvio Berlusconi ha hatt selv. 72-åringen har de siste månedene skapt overskrifter verden over på grunn av sitt utsvevende liv. Da det ble kjent at han troppet opp på feiring av 18-årsdagen til modellen Noemi Letizia og ga henne et halskjede i gull verdt titusener av kroner, fikk kona hans nok og erklærte ekteskapet for over.

Skapte skandale

Siden har milliardæren måttet redegjøre for en rekke samlinger av mer eller mindre pikant karakter i sine villaer rundt omkring i Italia. Flere ganger skal han ha betalt jenter for å være med på fester.

Også Carfagna har vært involvert i skandaler knyttet til Berlusconi. For to år siden, før hun ble parlamentsmedlem, skal statsministeren ha møtt henne i en middag under en tv-feiring. Her utbrøt milliardæren at dersom han ikke hadde vært gift allerede, ville han stikke av gårde med den tidligere programlederen. Siden mai i fjor har Carfagna vært det yngste medlemmet i regjeringen.

På jordskjelvtur

G8-toppene kommer sammen i den jordskjelvrammede byen L'Aquila onsdag. Det var Berlusconi selv som bestemte at møtet skulle flyttes fra Sardinia til katastrofeområdet i Abruzzo-regionen ti mil nordøst for Roma. Valget har støtt på en viss forundring i enkelte lands delegasjoner. Området er fortsatt rammet av etterskjelv, og mange bygninger anses som usikre.

Berlusconi vil imidlertid vise sympati med innbyggerne, som han fornærmet dypt da han midt under katastrofen sa at de evakuerte beboerne fikk se på hendelsen som en campingtur.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder