Fikk ikke donere lever før han ble henrettet

(VG Nett) Drapsdømte Gregory Johnson (40) ville donere bort leveren til sin dødssyke søster, men ble henrettet i Michigan i natt uten å få lov.

Christine Jensen
ARTIKKELEN ER OVER 14 ÅR GAMMEL

I natt norsk tid ble den drapsdømte fangen henrettet med en sprøyte, bekrefter fengselsledelsen i Indiana State Prison, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Før han ble straffet for drapet han begikk i 1985 hadde Johnson bedt om 90 dagers nåde for å kunne donere bort deler av leveren sin og få tid til å bli frisk igjen etter operasjonen.

Guvernøren i Michigan sier han ville vært mottakelig for å utsette henrettelsen en liten stund hvis Johnsons transplantasjon var «en klar, medinsinsk fordel for hans søster.»

Han viste til et brev fra eksperter ved Universitetssykehuset i Indiana som viser at Johnsons lever ikke er en god match for hans 48 år gamle søster, Deborah Otis. Johnson hadde hepatitt B og høy kroppsvekt, noe som gjør leveren hans mindre ønskelig. Dessuten trenger søsteren en full transplantasjon og nyren fra samme person for å overleve, skriver ekspertene i begrunnelsen.

Ostekake som siste måltid
Johnson anklaget myndighetene i sitt avskjedsbrev for å ha oversett at han hadde forandret seg og ikke lenger var den samme personen som han var da han drepte for 20 år siden. Han argumenterte med at han var menneskelig som ville donere bort et organ.

«Alle har handlet profesjonelt» var hans siste ord.

Som siste måltid spiste Johnson spare ribs, svinekjøtt og sjokolade-ostekake.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder