BLE STANSET: Skipet Audacity of Hope kastet loss og la i vei mot Gazastripen fredag, men ble kort tid etter stanset av den greske kystvakten og eskortert tilbake til land. Hellas tilbyr seg nå å frakte forsyningene som aktivistene har med seg til Gazastripen, for dem. Foto: Ap / Darko Bandic

Hellas tilbyr seg å frakte forsyninger for Gaza-flåten

Greske myndigheter har tilbudt seg å transportere forsyninger til Gazastripen for flåten som ikke får lov til å forlate greske havner.

ARTIKKELEN ER OVER ÅTTE ÅR GAMMEL

Hellas' statsminister Giorgos Papandreou foreslo i en telefonsamtale med palestinernes president Mahmoud Abbas å frakte den humanitære hjelpen båtene har med seg, til Gazastripen i samarbeid med FN.

- President Abbas er positiv til forslaget og ga uttrykk for at han støtter det, heter det i en uttalelse fra den greske statsministerens kontor søndag.

I tillegg til forsyningene fra Gaza-flåten, som hovedsakelig er mat og medisiner, kan greske myndigheter komme til å bidra med ytterligere forsyninger, skriver Reuters.

Gaza-flåten med en gruppe internasjonale aktivister som ønsker å utfordre blokaden av Gazastripen, skulle etter planen ha satt kursen mot det palestinske området for over en uke siden.

Men operasjonen har støtt på en rekke problemer, og i helgen trosset skipet Audacity of Hope et forbud mot å forlate greske havner.

Kort tid etter avreise ble båten stanset av gresk kystvakt, og kapteinen ble pågrepet. Kapteinen skal etter planen framstilles for en domstol tirsdag, ifølge gresk radio.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder