SVÆRT SVAK: Dette bildet av en syk Mubarak ble tatt under rettsaken mot ham tidligere i år. Foto: AP

Mubarak: - De ønsker å drepe meg

Hosni Mubaraks helsetilstand skal være kritisk. Den egyptiske ekspresidenten mener landets nye myndigheter ønsker å drepe ham i fengselet, sier forsvareren.

ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL

- Han sier: De ønsker å drepe meg. Redd meg, Farid, finn en løsning for meg, gjengir Mubaraks forsvarer Farid al-Deeb til nyhetsbyrået AFP.

Den avsatte presidenten er dømt til livsvarig fengsel for sitt forsøk på å nedkjempe opprøret i Egypt i begynnelsen av fjoråret. Nærmere 850 personer ble drept i urolighetene.

Hjertestans

84-åringens helse skal i det siste ha blitt kraftig forverret.

- Mubaraks hjerte stoppet to ganger. Legene måtte bruke hjertestarter. Han har gått inn og ut av bevissthet og har ikke villet ta til seg mat, sa en ikke navngitt sykehuskilde til nyhetsbyrået AFP mandag.

Mubarak skal ha hatt et psykisk sammenbrudd etter at dommen mot ham falt 2. juni. Han ble da flyttet til Tora-fengselet i Kairo, hvor han får behandling på fengselssykehuset.

Mubarak har lidd av akutt depresjon siden overføringen i tillegg til periodevis økt blodtrykk og kortpustethet, sa en ikke navngitt kilde i innenriksdepartementet mandag.

Sønnene

Fengselsmyndighetene gikk i forrige uke med på å flytte den korrupsjonstiltalte sønnen Gamal, som er fengslet i påvente av rettssaken, nærmere faren. Ekspresidenten har også bedt om å få være sammen med sønnen Alaa, som også er i Tora-fengselet og tiltalt for korrupsjon.

- Han ønsker begge sønnene ved sin side, sier en sikkerhetskilde.

Mubaraks kone Suzanne og hans to svigerdøtre fikk spesialtillatelse til å besøke fengselet søndag på grunn av ekspresidentens skrantende helse.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder