Melania Trump om skandalevideoen: – Donald ble fyret opp til gutteprat

Slår tilbake mot anklager om antasting 

Forsvarer Bill Clinton-angrep

Donald Trumps kone tar ham i forsvar i TV-intervju.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

For første gang siden skandalevideoen fra 2005 slo ned som en bombe i den amerikanske valgkampen, tok Melania Trump bladet fra munnen i et TV-intervju med CNN-journalisten Anderson Cooper natt til tirsdag norsk tid.

Hold deg oppdatert: Alt om det amerikanske presidentvalget

– Gutteprat

På opptaket kommer republikanernes presidentkandidat med svært seksuelle nedsettende kommentarer om kvinner.

– Jeg sa til mannen min at språket var upassende og ikke akseptabelt. Og jeg ble overrasket, fordi det er ikke er den mannen jeg kjenner, sa hun i CNN-intervjuet, og la til:

– Jeg lurer også på om de visste at mikrofonen var på. De satte i gang med gutteprat, og Donald ble ledet til, eller fyret opp, av TV-verten til å si slibrige og dårlige ting.

Trump takker for at han dumpes av egne: «Nå er lenkene tatt av»

Hun slo også kraftig tilbake mot kvinnene som den siste tiden har anklaget ektemannen for antasting opp gjennom årene. Flere ganger gjentok hun at det kun er «løgner», og var også klar på at det hele er arrangert av Clinton-kampanjen.

– Sjekket de i det hele tatt bakgrunnen til disse kvinnene? De har ingen fakta.

Ny kvinne står frem: Anklager Trump for antasting

Forsvarer Bill Clinton-angrep

Hun ble også konfrontert med den følelsesladede talen til Michelle Obama, hvor førstedamen avviste at uttalelsene til Donald Trump var «garderobeprat» – men derimot beskrev de som «så nedverdigende at hun ikke orker å gjenta de».

Melania Trump støttet førstedamen i at kyssing og klåing uten samtykke kan være seksuelle overgrep, men var tydelig på at det er opp til domstolen å vurdere.

– Det å anklage noen uten bevis, uansett hvem det er, er både skadelig og urettferdig, sa hun.

Hanne Skartveit kommenterer: Michelle Obama slår tilbake

I et intervju med Fox News som ble sendt omtrent samtidig, fikk hun spørsmål om hvorvidt angrepene på tidligere president og rivalens ektemann – Bill Clinton – var relevant for valgkampen.

– De ber om det. De startet. Helt i starten av kampanjen begynte de med et modellbilde av meg, sa hun, med henvisning til anklagene om at Clinton-kampanjen har spredd nakenbildene som ble publisert i The New York Post.

Flere eksperter har spådd at Trumps uttalelser kan bety slutten for den republikanske presidentkandidaten. Den siste drøye uken har vært preget av desperate forsøk på brannslukking hos Trumps partifeller.

Fikk sparken

Billy Bush, som til nå har vært programleder for NBCs populære talkshow Today, har fått store problemer med sin arbeidsgiver etter publiseringen av det elleve år gamle opptaket av samtalen med Donald Trump.

Fikk du med deg?: Dette må til for at Trump vinner valget

Bush ble tatt av luften fra talkshowet med umiddelbar virkning, og ble permittert på ubestemt tid – men har nå offisielt fått sparken.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder