FELLES: Israels statsminister Benjamin Netanyahu (høyre) har endelig svart på brevet fra palestinernes president Mahmoud Abbas, men det er uvisst hvordan han forholder seg til palestinernes krav om at byggevirksomheten på Vestbredden må stanse. Foto: Ammar Awad / Reuters / NTB scanpix

Netanyahu og Abbas med felles uttalelse om fred

En felles kunngjøring fra israelske og palestinske myndigheter er sjelden kost. Men lørdag kom en uttalelse der begge parter forplikter seg til å arbeide for fred.

Artikkelen er over syv år gammel

Uttalelsen ble offentliggjort etter at Israels statsminister Benjamin Netanyahu svarte på et brev som den palestinske presidenten Mahmoud Abbas sendte ham i forrige måned.

- Israel og de palestinske selvstyremyndighetene har forpliktet seg til å oppnå fred, og partene håper at utvekslingen av brev mellom president Abbas og statsminister Netanyahu vil bidra ytterligere til dette målet, heter det i uttalelsen.

I brevet som Abbas sendte i april, ber ha Israel slutte byggingen av bosetninger på den okkuperte Vestbredden. Han anklaget også Israel for ikke å vise noe engasjement for fredsprosessen. Lørdag sendte Netanyahu et svar som ble gitt til Abbas av sendebudet Issac Molcho i Ramallah på Vestbredden.

Det er ikke offentliggjort detaljer fra Netanyahus brev, men israelske tjenestemenn sa i forrige uke at de ikke venter at han vil akseptere palestinernes krav om å stanse byggevirksomheten på Vestbredden før palestinerne er villige til å innlede nye samtaler.

Abbas har avvist Netanyahus krav om at samtaler bør innledes uten at det stilles betingelser på forhånd, mens Abbas setter som krav at byggevirksomheten innstilles før det er aktuelt med en ny dialog.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder