Falsk Nasjonalgarden-soldat arrestert med automatgevær

Hundrevis er arresterte i Los Angeles etter den tredje dagen med portforbud. Blant dem en 31-åring som hadde kledd seg ut som en soldat fra Nasjonalgarden.

 • Øystein David Johansen

Mannen, identfisert som 31-årige Gregory Wong, hadde kledd seg i en uniform som ligner den til Nasjonalgarden. Han tok en Uber til sentrum av Los Angeles med et automatgevær, skriver ABC.

Der skal han ha forsøkt å infiltrere Nasjonalgarden som er kalt inn for å opprettholde lov og orden. Han ble lagt merke til av noen ekte medlemmer av Nasjonalgarden som meldte fra til LA-politiet, som pågrep ham. Ifølge ikke navngitte kilder skal Wong være et tidligere medlem av Nasjonalgarden. Våpenet han bar skal ha vært et hjemmelaget våpen uten serienummer.

KONFRONTASJONER: En demonstrant blir dyttet av en politimann i Venice Beach onsdag. Foto: Ashley Landis / AP

Demonstrasjonene og opptøyene fortsetter på åttende dagen etter at George Floyd døde i Minneapolis etter en pågripelse hvor det brukt brutal makt.

NBC Los Angeles melder om minst 100 demonstranter, som ifølge kanalen så ut til å være fredfulle, ble omringet av LAPD på grensen til Koreatown i Los Angeles sentrum. Demonstrantene brøt portforbudet og politiet la 50 av dem i bakken eller presset dem opp mot veggen. Brudd på portforbudet skjedde også i Øst-Hollywood hvor rundt 40 personer ble arrestert natt til onsdag.

STØTTE: En demonstrant klemmer et medlem av Nasjonalgarden under en demonstrasjon i Los Angeles tirsdag. Foto: BRENT STIRTON / GETTY IMAGES NORTH AMERICA

Tidligere på natten løp en gruppe demonstranter opp på taket av et leilighetsbygg i Hollywood for å unngå arrestasjoner, dette endte i en konfrontasjon med politiet og mellom 20 og 30 ble arrestert.

Bydelen Watts har hatt voldsomme opptøyer tidligere, både i 1965 og i 1992 eksploderte området i voldsomme demonstrasjoner og plyndringer, begge gangene hadde det bakgrunn i politivold mot svarte. Samfunnsledere i bydelen ber nå om fred, og sier Watts har kommet langt siden den gang, skriver ABC7. 

SAMARBEIDET GODT: Innsatsleder Cory Palka deltok selv i markeringene mot politivold etter George Floyds død. Foto: ETIENNE LAURENT / EPA

Tidligere på kvelden i går, etter at portforbudet var innført ble det gjennomført en fredfull demonstrasjon utenfor borgermester Eric Garcettis hus i Hancock Park. Innsatsleder Cory Palka i politiet uttalte til CBS at de ikke hadde noen planer om å fjerne demonstrantene, selv om portforbudet ble brutt. 

-Denne gruppen har vært fantastisk og samarbeidsvillig, sa han.

Borgermester Garcetti var selv med på demonstrasjonene tidligere på dagen utenfor rådhuset i Los Angeles hvor han gikk ned på kne.

Mer om

 1. Portforbud
 2. George Floyd

Flere artikler

 1. Lastebilsjåfør pågrepet etter å ha kjørt mot demonstranter i Minneapolis: – Noe av det farligste jeg har sett

 2. Opptøyer over hele USA i natt - én drept i protester i Indianapolis

 3. Politifolk over hele USA viser sin støtte til demonstrantene: – Dette er slik forandring begynner

 4. Politisk ordkrig om USA-opptøyer

 5. Det hvite hus i «lockdown»

Fra andre aviser

 1. Ny kveld med voldsomme demonstrasjoner i USA

  Bergens Tidende
 2. Voldelige uroligheter i hele USA. En person er drept i Indianapolis.

  Bergens Tidende
 3. Demonstrasjoner over hele USA. CNNs hovedkontor angrepet.

  Bergens Tidende
 4. Trump kaller voldelige demonstrasjoner for «terrorisme» og truer med hæren

  Fædrelandsvennen
 5. USAs gater fulle av demonstranter tross portforbud

  Bergens Tidende
 6. Trump truet med nasjonalgarden – Twitter fjernet meldingen

  Aftenposten

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder