«FAKE NEWS»: Facebook forsøker å stagge spredningen av falske nyheter om dødsviruset. Foto: Wilfredo Lee / AP

Facebook tar grep for å hindre Corona-spredning på nett

Den amerikanske SoMe-giganten iverksetter flere tiltak for å forhindre at feilinformasjon om det dødelige viruset sprer seg.

  • Emil Mogård

Mens det er iverksatt nasjonale og internasjonale tiltak for å hindre spredning over landegrensene, kvesser også Facebook knivene i kampen mot feilinformasjon som florerer på deres plattformer.

les også

«Fake news» om coronaviruset florerer

Nettgiganten sier de har sett et oppsving i spredning av falsk informasjon og propaganda i forbindelse med det kinesiske virusutbruddet den siste tiden, skriver CBS News.

I et innlegg på et av selskapets sider skriver helseansvarlig for Facebook Kang-Xing Jin at de bistår verdens helsemyndigheter i viruskampen.

Noen av tiltakene de gjennomfører er:

**Å ha faktasjekkere som vurderer informasjonen som spres på nett som sant/usant. Hvis informasjonen blir falsifisert av faktasjekkerne vil selskapet forsøke å begrense spredningen av slike innlegg på Facebook og Instagram. De sier også at de vil sende brukere varslinger når informasjoner faktasjekket.

**Et annet tiltak er at Facebook vil sørge for at mest relevant og oppdatert informasjon vil komme i toppen av søk på og når man klikker seg videre på emneknagger relatert til viruset.

**De hjelper også forskere med data til deres design av modeller som skal predikere videre spredning. De tilbyr blant annet anonymisert data om brukernes bevegelser og oversikt over hvor tett folk befinner seg.

Ikke alle tiltakene er i bruk ennå, skriver Facebook.

les også

Så smittsomt er det nye coronaviruset

les også

Dette skjer hvis coronaviruset blir påvist i Norge

Ifølge kinesiske myndigheter er i underkant av 10.000 mennesker bekreftet infisert av viruset med tilnavnet 2019-nCov, mens 258 mennesker har omkommet,skriver AFP. Samtlige dødsfall har funnet sted på Fastlands-Kina, og et titalls smittetilfeller er registrert utenfor landet, viser tall fra South China Morning Post.

Dødsfall og alvorlig sykdom er i hovedsak sett hos personer med underliggende sykdom, skriver Folkehelseinstituttet.

Se også: Spøkelsesbyen Wuhan

SYMPTOMER: Sykdommen starter gjerne med luftveisinfeksjon. De som er blitt alvorlig syke av coronaviruset, har gjerne alvorlig underliggende sykdom fra før.

Les også

Mer om

  1. Facebook
  2. Kina
  3. Wuhan
  4. Sykdom

Flere artikler

  1. Coronavirus påvist i Sverige

  2. Så smittsomt er det nye coronaviruset

  3. Dette skjer hvis coronaviruset blir påvist i Norge

  4. Ble tvunget til å tie - nå hylles varsler-legen

  5. Passasjerer holdt tilbake etter virusfrykt på cruiseskip

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder