BITEMERKER: Cristina Ojeda-Thies ble angrepet av en silkehai på Gran Canaria. Slik så venstrearmen hennes ut. FOTO: PRIVAT Foto: Privat ,

Cristina (38) angrepet av hai på Gran Canaria

En 38-årig kvinne fra Madrid fikk seg et ublidt møte med en
silkehai på en svømmetur på den populære ferieøya.

Artikkelen er over fire år gammel

Kvinnen ble angrepet mens hun svømte ved Risco Verde i Arinaga sørøst på Gran Canaria, skriver den norskspråklige avisen canariajournalen. Også de to spanske nyhetsnettstedene El Diario og canariasenhora.com har også omtalt saken.

Sett denne? Droner og hai-app skal gjøre Australia tryggere

SKAL SNART SVØMME IGJEN: Cristina Ojeda-Thies har ikke blitt redd etter haiangrepet. Foto: , Privat

VG har fått kontakt med kvinnen lørdag kveld. Hun forteller at angrepet skjedde i nærheten av et marinereservat og et populært sted for dykking.

– Jeg følte aldri jeg var i livsfare. Jeg var mer overrasket enn redd. Og jeg har blitt brent av maneter som har gjort mer vondt!

Cristina Ojeda-Thies, som er fra Madrid har twitret to bilder av armen sin som har fått hard medfart etter møtet med den fryktinngytende skapningen fra havet.

Sekunder fra å bli reddet av Kystvakten: Ble drept av hai

Hun forklarer til VG at angrep er ekstremt sjeldne og at de som regel skjer med dykkere som provoserer dyrene. Cristina har slett ikke blitt redd etter det som skjedde.

– Jeg har svømt der mange ganger og kommer til å svømme der igjen straks sårene har grodd, sier hun til VG.

Les også: Her blir proffsurferen angrepet av hai

SILKEHAI: En slik hai angrepet Cristina Ojeda-Thies på Gran Canaria. Foto: , Wikimedia Commons

Slo til haien

Hun skal ha vært på svømmetur 20 meter fra land da det hugg tak i den venstre armen. Med den høyre armen slo hun til haien som slapp taket og forsvant.

Den norske marinbiologen Fredrik Myhre i organisasjonen Hjelp havets haier tror haien kan ha forvekslet kvinnen med en fisk.

– Det blir selvsagt spekulasjoner, men det kan være at hun hadde noe glinsende på seg som gjorde at haien trodde det var en sølvglinsende fisk, sier han.

Myhre mener 38-åringen gjorde rett når hun «slo tilbake».

– Når ting slåss tilbake blir det gjerne med det ene bittet. Haien vil unngå skade og stikker av. Hvis du først blir angrepet skal du gjøre alt som står i din makt for å slå tilbake, men det er altså svært liten sannsynlighet for å bli bitt av hai. Det er større sjanser for å vinne i lotto to ganger.

– Ser man på statistikken er det 70-80 haiangrep globalt hvert år. Sammenligner man det med antall badende er sjansene forsvinnende små for å bli bitt, sier Myhre, som legger til at silkehaien er fredet i norske farvann selv om det er mikroskopiske sjanser for å påtreffe en slik i våre farvann.

Ferndando Frías, leder for haialliansen på Kanariøyene roer også ned bekymrede ferierende.

Kaley (10) angrepet av hai: Svømte ut igjen for å redde venn

Han sier til Eldiario.es at det er første gang noe slikt har skjedd og han kaller det et isolert tilfelle. Han sier han tviler på at noe lignende vil skje i løpet av de nærmeste 50 årene.

Ifølge Frías som har sett på sårene skal det være en silkehai kvinnen har blitt angrepet av. Den er fra 1,8 til 2 meter lang. Det skal være to fiskeoppdrettsanlegg i nærheten av der kvinnen badet, men Frías sier folk ikke trenger å være redde for å bade.

Hunter (16) mistet armen: Her forteller han om angrepet

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder