SEX OG ESELLIV: Napoleon (t.v.) og Antosia er lykligst sammen. Foto:Joanna Piechorowska,Ap

Amorøse esler gjenforent etter separasjon

Napoleon og Antosia ble fraskilt etter protester mot sitt
sexliv. Nå er de to polske eslene tilbake i samme innhegning.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Ikke alle gjestene i dyrehagen i den polske byen Poznan satte pris på at eslene Napoleon og Antosia var glade i hverandre. Svært glade i hverandre. Kjærestene gjennom ti år hadde nemlig et høyst offentlig sexliv, skriver nyhetsbyrået AP.

Det skapte protester fra en gruppe mødre som på ingen måte likte at deres barn ble vitne til de amorøse opptrinnene. En lokalpolitiker, sta som et esel, tok saken, og lyktes med å overtale dyrehagedirektøren til å plassere eslene i hver sin innhegning.

Underskriftskampanje

Det gikk ikke så bra. Saken fikk stor oppmerksomhet i polske medier, og 7000 mennesker signerte en underskriftskampanje for å la Napoleon og Antosia igjen få bo sammen. På Facebook ble det opprettet to fansider, med bilder av esler i full sving, som fikk 10.000 likes.

Eksperter uttalte seg om at det kunne føre til psykologiske skader på dyrene at de var blitt atskilt. Politikere måtte debattere saken i polske nyhetssendinger.

– At dyr blir skilt fra hverandre fordi de har sex er fullstendig idioti, sa Stefan Niesiolowski, fra regjeringspartiet.

Til og med en talsperson for partiet lokalpolitikeren som hadde presset på for dette i utgangspunktet var klar på at det var en dårlig idé.

– Det er et nivå av absurditet man har gått over at jeg ikke engang vil høre om det, sa Adam Hofman på onsdag.

Innrømmet feil

Og i går måtte dyrehagen innrømme at de hadde gjort en feilvurdering.

– Det var aldri vår intensjon å få dyrene til å føle seg ukomfortable på grunn av deres naturlige oppførsel, heter det ifølge The Guardian i en uttalelse fra dyrehagen.

Dermed er Napoleon og Antosia tilbake i samme innhegning, og kan gå inn i helgen vel vitende om at den har potensial for mye moro.

Og skulle det bli barn av moroa blir det i hvert fall ikke et «sesel».

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder