FLERE ANGREP: De israelske angrepene mot Gazastripen fortsetter. Bildet er tatt utenfor Gazastripen mandag denne uken.
FLERE ANGREP: De israelske angrepene mot Gazastripen fortsetter. Bildet er tatt utenfor Gazastripen mandag denne uken. Foto:Reuters,

Israel bombet hjemmene til flere Hamas-ledere

UTENRIKS

Israel bombet natt til onsdag hjemmene til flere Hamas-ledere, blant annet Mahmud al-Zahar, i Gaza by. I tillegg skal to personer være drept i israelske angrep rettet mot byen Rafah.

Publisert: Oppdatert: 16.07.14 03:24

Ingen befant seg i huset da angrepet fant sted, opplyser palestinske øyenvitner og sikkerhetskilder.

Israelske kampfly skal også ha angrepet hjemmene til andre Hamas-ledere natt til onsdag, men det er ikke meldt om drepte i disse angrepene.

77-åring drept

Natt til onsdag ble det meldt om et nytt israelsk angrep mot Rafah, som ifølge AFP skal ha drept ytterligere to personer.

Fem palestinere ble drept i israelske angrep mot Gazastripen tirsdag, blant dem en 77 år gammel mann.

Tallet på drepte i den åtte dager lange konflikten er dermed kommet opp i 200.

Fire mennesker ble også drept i et israelsk flyangrep på Golanhøydene i Syria tirsdag.

Israel fikk også sitt første dødsoffer tirsdag, da en 37 år gammel mann som var på vei til Gaza-grensen for å dele ut godteri til israelske soldater, ble drept i et palestinsk rakettangrep.

To av tre sivile

75 prosent av dem som er drept i israelske angrep mot Gazastripen de siste åtte dagene, var ifølge FNs kontor for koordinering av humanitærhjelp (OCHA) sivile. 38 av de drepte var barn.

Nærmere 1.400 palestinere er såret i angrepene, rundt 650 av dem kvinner og barn.

Ifølge OCHA har 18.000 palestinere nå søkt tilflukt i skoler på Gazastripen, men heller ikke disse går fri av de israelske angrepene.

79 skoler og 23 helsesentre har hittil fått materielle skader i angrepene, mens 1.370 bolighus er lagt i grus eller påført store skader.

Her kan du lese mer om