TRUSSEL: Fofatteren av «Gomorra» lever i skjul, med drapstrusler hengende over seg. Politiet har nå konkrete tips om at mafiaen vil prøve å henrette ham før jul. Foto: Reuters

- Planlegger å drepe mafia-forfatter før jul

(VG Nett) Mafiaen i Napoli skal ifølge en informant planlegge å drepe den berømte og norgesaktuelle forfatteren av «Gomorra»-boken før jul.

  • Samaria Iqbal

Artikkelen er over 11 år gammel

Roberto Saviano er i disse dager norgesaktuell med boken «Gomorra» som skildrer det kriminelle mafiamiljøet i Napoli. I tillegg går filmen med samme navn på norske kinoer i disse dager.

En politiinformant har fortalt politiet at den mektige mafia familien i Casal Di Principe i Napoli, planlegger å drepe den berømte forfatteren Roberto Sviano.

Forfatteren har levd med dødstrusler etter at han startet arbeidet med mafiaboken, men det er første gang at det har kommet en konkret frist for attentatplaner mot ham.

Les anmeldelse av filmen her!

Ifølge politiinformanten har gruppen av mafialedere som tar de strategiske beslutningene i Casalesi-klanen satt fristen før desember 2008, melder italienske Repubblica.it.

Se traileren av filmen her!

Tidligere gangster

SKJULER ANSIKTET: Italiensk politi eskorterer mafia-lederen Angelo Bocchino (t.h.). Casalesi-klanen, som han er en av lederne for, blir avslørt i boken til Roberto Saviano, som nå også er går på kino. Foto: AFP

Politiinformanten er tidligere kriminell, men har hjulpet politiet med opplysninger i mer enn ti år. Han har videre fortalt politiet at drapsplanen ikke bare inkluderer forfatteren, men også hans syv livvakter.

- Hva kan jeg gjøre? Jeg må bare fortsette som før. Det eneste jeg kan gjøre er å stå imot, sier Saviano til avisen.

Les også:Berlusconi vil knuse mafiaen i Napoli.

Over 500 soldater er blitt utplassert i Napoli etter ordre fra Berlusconi, dette tiltaket er et forsøk på å kontrollere et område som ligger på toppen av den europeiske draps-statistikken.

Artikkelen fortsetter under bildet

En scene fra den kino-aktuelle mafia-filmen Gomorra. Foto: EPA

Ironisk

Saviano fleiper med situasjonen, fordi han mener humor er viktig i slike tragiske situasjoner. Han forteller til avisen Repubblica at han i løpet av de siste to årene i ensomhet, har lært seg å lage mat og oppfinne nye oppskrifter. Dette har gjort at han nå holder på å bli en bra kokk.

- Vi vet at forfatteren er utsatt, ingenting kan bli utelukket. Spesielt ikke etter de nyeste detaljene som har kommet frem. Enda strengere tiltak vil være hensiktmessige, sier politiet til avisen Repubblica.

Saviano på sin side understreker at den nye trusselen ikke forandrer på noe.

- Det forandrer ingenting, det viktigste er å holde hodet og motet oppe, sier Saviano.

- Angrer på boken

I dag sier mafia-forfatteren til VG Helg at han angrer på at han valgte å skrive boken.

- Sannheten er at det ikke går en eneste dag uten at jeg forbanner hver eneste time jeg brukte på boken. Den har tatt fra meg livet mitt, sier Saviano til VG Helg.

LES INTERVJU MED MAFIA-FORFATTEREN I VG HELG I DAG!

I dagens VG Helg forteller Roberto Saviano om hvordan det er å leve med konstante dødstrusler hengende over hodet. Foto: Faksimile

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder