DEMONSTRERTE:Flere hundre demonstranter møtte opp foran Brandenburger Tor i Berlin tirsdag for å demonstrere mot behandlingen av overvåknings-varsleren Edward Snowden. Foto: Afp

Tyskerne vil snakke med Snowden

Tyske myndigheter ønsker å snakke med Edward Snowden. Men å hente den amerikanske varsleren til Berlin er for kinkig for tyskerne, som ønsker at samtalen skal holdes i Moskva der Snowden befinner seg.

ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

Å gi Snowden asyl i Tyskland er fortsatt ikke aktuelt, sier landets konservative innenriksminister Hans-Peter Friedrich ifølge en melding fra nyhetsbyrået DPA torsdag.

Han uttalte seg etter et møte i Forbundsdagens utvalg for kontroll med landets hemmelige tjenester.

Friedrich fikk støtte fra sosialdemokratenes innenrikspolitiske talsmann Thomas Oppermann.

- En utspørring av Snowden på tysk område er i øyeblikket ikke aktuelt, sa Oppermann, som tilføyde at en slik løsning i tilfelle først må avklares med USA.

Det radikale miljøvernpartiet De grønnes parlamentariker Hans-Christian Ströbele, som i forrige uke møtte Edward Snowden i Moskva, ser helt annerledes på saken.

- Hvis det ikke hadde vært for Snowden, ville statsministerens mobiltelefon fortsatt vært avlyttet, sier Ströbele.

Det tyske nyhetsmagasinet Der Spiegel avslørte tidligere i høst at den amerikanske etterretningstjenesten NSA hadde avlyttet Tysklands regjeringssjef Angela Merkel.

Dette er trolig en av sakene tyskerne nå ønsker å snakke med Edward Snowden om i Moskva.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder