RASER: Flere hundre afghanere protesterte mot både den amerikanske Muhammed-filmen og Muhammed-tegningene som ble publisert i et fransk satirisk tidsskrift onsdag. Under demonstrasjonen holdt de opp plaktater med teksten: «Vår leder Muhammed». Foto: AHMAD JAMSHID/AP PHOTO

Protester mot karikaturer i Kabul og Teheran

Hundrevis av afghanere deltok torsdag i det som trolig er den første protesten mot de franske karikaturtegningene av muslimenes profet Muhammed.

ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL

Om lag 300 afghanske studenter samlet seg til en fredelig demonstrasjon i et vestlig-preget område av Kabul og ropte slagord både mot USA og Frankrike.

Like ved ble det arrangert en tilsvarende demonstrasjon med flere hundre deltakere. De ropte slagord mot USA, samtidig som de hyllet islam og Afghanistan.

Flere demonstrasjoner

De siste dagene har det vært flere demonstrasjoner mot den islam-kritiske filmen «Innocence of Muslims», som er laget i USA, men nå har enkelte også begynt å protestere mot karikaturene som ble offentliggjort av et fransk satirisk tidsskrift onsdag.

I Irans hovedstad Teheran møtte i underkant av 100 mennesker opp foran Frankrikes ambassade for å protestere mot karikaturene.

Demonstrantene ropte «Død over Frankrike», og også slagord mot Israel og USA.

Stenger ambassader i flere land

Ambassaden var stengt av sikkerhetshensyn. Frankrike har valgt å stenge ambassader, franske kultursentre og skoler i rundt 20 muslimske land på grunn av frykt for uro som følge av karikaturene.

De fleste holder stengt fra fredag til mandag, men enkelte stengte allerede onsdag og torsdag.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder