Ekskona var øyenvitne - har forklart hvorfor han skal ha drept og kidnappet

ETTERLYST: Adam Mayes (35) er en jaget mann i USA. Her er han avbildet med to av de fire han er mistenkt for å ha kidnappet. 14 år gamle Adrienne (i midten) er funnet død, mens , politiet håper og tror Alexandria (12) og lillesøster Kyliyah (8) fortsatt er i live. Foto: Politiet

Nå er han FBIs «most wanted»

(VG Nett) Den mistenkte dobbeltdrapsmannen og kidnapperen Adam Mayes (35) er satt på FBIs liste over de mest ettersøkte.

 • Bjørnar Tommelstad

Artikkelen er over åtte år gammel

Dermed tok han den siste ledige plassen på listen over de ti mest ettersøkte.

Han tar dermed over plassen som den mistenkte mafiabossen i Boston, Whitey Bulger, hadde frem til han ble arrestert i fjor sommer.

Det er utlovet en dusør på 100.000 dollar til den som har informasjon som leder til at Adam Mayes blir pågrepet. Og det understrekes i etterlysningen at den ettersøkte 35-åringen kan endre utseendet sitt ved å klippe håret eller å la skjegget gro.

KIDNAPPET: Jo Ann Bain (31) og døtrene hennes Adrienne (14), Kyliyah (8), og Alexandria (12) forsvant fra hjemmet sitt 27. april. Moren og eldstedatteren er senere funnet døde i hagen til den etterlyste Adam Mayes mor. Foto: Reuters

35-åringen er mistenkt for å ha kidnappet Jo Ann Bain (31) og døtrene hennes Adrienne (14), Alexandria (12) og Kyliyah (8) fra hjemmet deres i Tennessee natt til 27. april.

Moren og den eldste datteren ble i forrige uke funnet døde og begravet i hagen til 35-åringens mor i Guntown, Mississippi.

VGTV: Se overvåkningsvideo av den etterlyste mannen

Søker natt og dag

Tungt bevæpnede mannskaper jakter på 35-åringen. De stopper og gjennomsøker biler rundt hjemstedet til Adam Mayes i Union County. Også FBI-agenter og såkalte SWAT-teams deltar i jakten.

ETTERLYST: Adam Mayes (35). Foto: Politiet

- Vi tror Adam Mayes kan befinne seg hvor som helst i USA. Hovedfokuset vårt er å finne de to savnede døtrene i live.

- Jakten på dem er primært her i Union County, men han har tilknytning til Texas og andre delstater, sier spesialagent Aaron Ford i FBI på en pressekonferanse i Guntown onsdag kveld norsk tid.

Siste sikre observasjon av Adam Mayes skal ha blitt gjort i Guntown 1. mai. Onsdag ble det offentliggjort en overvåkningsvideo som viser den etterlyste mannen som handler i en butikk i den lille byen nord i Mississippi.

På pressekonferansen henvedte FBI-agenten seg direkte til den mistenkte 35-åringen og de to jentene de mener han har med seg.

- Vi har en beskjed til de to jentene: Vi bruker natt og dag på å få dere hjem. Og til Mayes: Bring jentene til et sikkert sted og meld deg, sier spesialagenten.

STORSTILT JAKT: Tungt bevæpnet politi og FBI-agenter fortsetter jakten på den etterlyste 35-åringen. Foto: Reuters


- Drept i garasje

FBI ønsker ikke å kommentere hvordan moren og den eldste datteren døde.

I et politidokument fra onsdag, kommer det frem at 35-åringen er siktet for to drap, melder lokalavisen Daily Journal.

Ekskona og moren til Adam Mayes ble pågrepet og siktet for medvirkning til kidnapping i helgen. I avhør med ekskona har det kommet frem hva som var det mulige motivet.

ØYENVITNE: Eks-kona Teresa Mayes har forklart at hun var med da drapene og kidnappingen skal ha skjedd. Hun er siktet for medvirket til kidnapping. Foto: Politiet

- Han ville kidnappe de to yngste jentene. Moren og storesøsteren ble drept i garasjen i hjemmet sitt, skal ekskona har fortalt i avhør.

Moren til 35-åringen har tidligere fortalt at hun så sønnen grave i hagen hennes i slutten av april. Stedet hun har pekt ut skal være sammme sted hvor Jo Ann Bain og Adrienne ble funnet døde.

Familievenn

Det var ektemann og far Gary Bain som varslet politiet. Da han våknet i hjemmet sitt i Whiteville i Tennessee 27. april, oppdaget han at hele familien var forsvunnet.

Han forsøkte å ringe kona, uten å få svar. Og da skolen fortalte at døtrene ikke hadde kommet til skolen, varslet ektemannen politiet.

Mistanken ble raskt rettet mot familievennen Adam Mayes som hadde hjulpet familien, som skulle flytte til Arizona, med å pakke.

Da politiet ville avhøre ham, forsvant han.

VENN AV FAMILIEN: Adam Mayes (35) har blitt beskrevet som en onkel for de tre jentene. Her er han avbildet med to av dem, 14 år gamle Adrienne (i midten) er funnet død, mens politiet håper at 12-åringen Alexandria (t.h.) og lillesøster Kyliyah (8) fortsatt er i live. Foto: Politiet Foto: Politiet

Les også

 1. Denne mannen jages over hele USA

  (VG Nett) Den mistenkte dobbeltdrapsmannen og kidnapperen Adam Mayes (35) jages over hele USA.
 2. «Privatlærer» får Osama bin Ladens plass på FBI-liste

  (VG Nett) Barnepornomistenkte Eric J. Toth (30) har vært på rømmen siden 2008.
 3. Mafiabossen som toppet FBIs ettersøkt-liste arrestert

  (VG Nett) Da Osama bin Laden ble drept rykket James «Whitey» Bulger (81) opp som FBIs mest ettersøkte mann.

Mer om

 1. USA

Flere artikler

 1. Svigermoren: FBIs «most wanted» tror han er faren til barna

 2. Denne mannen jages over hele USA

 3. Lærer (50) tatt etter 39 dager på rømmen med elev (15)

 4. Pluss content

  Kidnappet og sporløst forsvunnet: Barna som kom tilbake

 5. Pluss content

  Kidnappingene som rystet Skandinavia

Fra andre aviser

 1. Demokratene har lovet å støtte hverandre. Men natt til torsdag ble særlig én angrepet hardt.

  Aftenposten
 2. USAs forsvarssjef benekter uttrekking fra Irak etter brev-tabbe

  Aftenposten
 3. Nord-Korea truer USA med atomangrep

  Aftenposten
 4. Russerne liker at verden frykter hva Putin og Trump kan finne på.

  Aftenposten
 5. Her er fem spørsmål og svar om den diplomatiske krisen rundt Russland

  Aftenposten
 6. USAs utenriksminister i FNs sikkerhetsråd: Vi er villige til å bruke militær makt mot Nord-Korea

  Aftenposten

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder