I MOSKVA: Lon Snowden, faren til spionsiktede Edward Snoden (innfelt), håper å møte sin sønn i Moskva. Foto: AP/NTB Scanpix

Snowdens far er kommet til Moskva

Den spionsiktede amerikaneren Edward Snowdens far er kommet til Moskva, der han håper å få treffe sønnen. Far og sønn har foreløpig ikke hatt direkte kontakt.

ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

Lon Snowden sa etter ankomsten til Sjeremetjevo-flyplassen ved Moskva torsdag at han er glad sønnen er «trygg, i sikkerhet og på frifot». Han ble møtt på flyplassen av Edward Snowdens russiske advokat Anatolij Kutsjerena.

Lon Snowden fikk visum til Russland i august, men har ikke villet si nøyaktig når han skulle reise til landet.

Kutsjerena har tidligere sagt at Edward Snowden oppholder seg på hemmelig sted av frykt for å bli oppsporet av amerikanske agenter. 30-åringen har tidligere jobbet som datatekniker for den amerikanske sikkerhetstjenesten CIA og på oppdrag for etterretningsorganisasjonen NSA.

USA har etterlyst ham for lekkasje av store mengder hemmelige dokumenter. Edward Snowden har ikke vært sett offentlig siden han forlot Sjeremetjevo 1. august etter å ha fått midlertidig oppholdstillatelse i Russland.

Den britiske avisen The Guardians medarbeider Glenn Greenwald varslet tidligere denne uken at han vil offentliggjøre hittil ukjente dokumenter fra Snowden. Disse dokumentene skal berøre forhold i Frankrike og Spania.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder