DØMT: Anders Eklund ble i 2008 dømt til livstid i fengsel for drap og voldtekt av Engla Höglund og Pernilla Hellgren (31). Foto: POLITIET,

Englas drapsmann mishandlet i fengsel

To medfanger tiltalt for vold med gummiklubbe

Den svenske drapsmannen Anders Eklund hadde nettopp satt seg ned for å drikke kaffe da to medfanger skal ha gått løs på ham med en kraftig gummiklubbe og slo ham i hodet.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Nå er de to medfangene på 26 og 27 år tiltalt for grov vold, skriver Aftonbladet.

Det var i begynnelsen av juni i år at de to medfangene angrep livstidsdømte Anders Eklund i kantina på et verksted i Norrtälje fengsel i Sverige.

DRAKK KAFFE: Draps- og voldtektsdømte Anders Eklund skal ha vært i kantina da overfallet fant sted. Foto: POLITIET,

Drapsmannen satt og drakk kaffe da de to mennene først skal ha slått ham over det høyre øyet og tinningen. Da Eklund forsøkte å reise seg opp fra stolen skal han ha fått et kraftig spark som gjorde at han gikk i bakken.

– En rekke spark og slag

Ifølge Aftonbladet, skal mishandlingen ha fortsatt med en rekke spark og slag i om lag 30-40 sekunder før medfangene løp fra stedet.

Den drapsdømte mannen skal ha blødd fra flere sår – deriblant i bakhodet og over det ene øyet.

En ansatt i fengselet skal ha snakket med Ander Eklund kort tid etter hendelsen. Da skal drapsmannen ha sagt:

– Nå kan dere stenge taklukeserveringen.

Fraktet til sykehus

Den drapsdømte mannen ble sendt til Norrtälje sykehus etter hendelsen hvor han blant annet måtte sy fire sting i hodet.

SPERRET AV: Åstedet i Norrtälje fengsel i Sverige var skjermet i forbindelse med politiets etterforskning. Foto: POLITIET,

I politiavhør skal Eklund ha forklart at han mente det var tre medfanger som angrep ham – men at han ikke så alle siden han forsøkte å beskytte hodet med armene.

Angrepet er klassifisert som grovt som de skyldige vist "spesiell hensynsløshet og hardhet" ved hjelp av et farlig våpen, og som de sparket mens han lå nede, skriver Aftonbladet.

Nekter straffskyld

De to mennene er henholdsvis 26 og 27 år og er begge dømt for seksualforbrytelser.

Mennene nekter straffskyld og hevder at de handlet i nødverge. I avhør skal de ha forklart at Anders Eklund satt ved bordet og pratet om den lille jenta han drepte – Engla Höglund (10) – og at de ba ham om å slutte.

Stemningen skal deretter ha blitt amper og endte med at drapsmannen slo til en av de tiltalte mennene.

Et vitne til hendelsen skal imidlertid ha forklart angrepet virket helt uprovosert og at han i lengre tid har hørt rykter om at noe vil skje med Anders Eklund.

Mistenkt for bortføring og drap

Eklund ble i 2008 dømt til livstid i fengsel for drap og voldtekt av Engla Höglund og Pernilla Hellgren (31). Han ble også dømt for et voldtektsforsøk mot en kvinne og for oppbevaring av barneporno.

For noen uker siden ble Anders Eklund mistenkt for å ha bortført og drept en jente i Sävsjö i Sverige. Eklund nekter straffskyld, men han etterforskes fortsatt for forholdet.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder