FRISK: Julia Skripal skal være frisk nok til å forlate sykehuset. Foto: REX/Shutterstock

Julia Skripal utskrevet fra sykehus

Julia Skripal, datteren til den russiske eksspionen Sergej Skripal, er utskrevet fra sykehus.

Artikkelen er over ett år gammel

Ifølge nyhetsbyrået AFP og Sky News er det bekreftet at 33-årige Julia Skripal er utskrevet fra sykehuset.

Det bekreftes av medisinsk direktør Christine Blanshard på sykehuset i Salisbury, i en offisiell uttalelse gjengitt på nettsidene til nasjonal britisk helsemyndighet.

Hun sier at Julia Skripals behandling ikke er over, men at en milepæl er nådd, og uttaler også at det er håp om at faren kan forlate sykehuset i nær fremtid.

BBC meldte tidligere i dag at Skripal ble utskrevet og brakt til et trygt sted allerede på mandag.

Den russiske ambassaden i London skriver i en uttalelse fredag at de ønsker å gratulerere henne, men at de samtidig trenger «bevis for at det som blir gjort mot henne, er av fri vilje».

les også

Sergej Skripal utenfor livsfare

Sergej Skripal og datteren ble funnet bevisstløse på en benk i den engelske byen Salisbury søndag 4. mars. Det ble senere fastslått at de var forgiftet med nervegiften Novitsjok.

Julia Skripal ankom Storbritannia dagen før giftangrepet for å besøke faren.

Diplomatisk krise

Giftangrepet i Salisbury har skapt voldsom politisk uro de siste ukene. Russiske myndigheter nekter stadig for anklagene om at de sto bak angrepet.

Det russiske utenriksdepartementet varslet for snaut to uker siden om at drøyt 150 diplomater måtte pakke kofferten, blant dem en diplomat ved Norges ambassade i Moskva.

les også

Avis: Storbritannia vil tilby Skripal ny identitet

Dagen etter fikk Storbritannia beskjed om å sende hjem ytterligere 50 diplomater, i tillegg til de allerede 23 utviste, innen den kommende måneden.

Bakgrunnen for dette er at en rekke land, også Norge, i solidaritet med Storbritannia har utvist russiske diplomater som følge av angrepet i Salisbury.

Russland ber om møte

I en uttalelse fra den russiske ambassaden lørdag het det at møtene med det britiske utenriksdepartementet så langt har vært «fullstendig utilfredsstillende». Videre mener russiske myndigheter det er «på høy tid» at ambassadør Alexander Jakovenko og utenriksminister Boris Johnson møtes personlig for å diskutere etterforskningen av angrepet.

Det britiske utenriksdepartementet har så langt kun sagt at det vil svare på forespørselen «når tiden er inne».

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder