PÅ DYPT VANN: Ray Woolley (95) på vei ned til skipsvraket, og til verdensrekordtittel. Foto: COSTAS CONSTANTINOU/REUTERS

Se, her dykker bestefar!

Ray Woolley (95) slo lørdag sin egen rekord som verdens eldste dykker da han dykket ned til et 40 meter dypt skipsvrak på Kypros.

Rekorddykket ned til skipsvraket utenfor Larnaca på Kypros var 40,6 meter dypt, og varte i 44 minutter. Den svenske bilfergen Zenobia sank utenfor Kypros i 1980, og er aldri blitt hevet – til stor glede for dykkeentusiaster.

– Det var en fantastisk opplevelse å dykke ned til Zenobia sammen med så mange dykkere, forteller Woolley til avisen Cyprus Mail.

DYKKERCREW: 95-åringen sammen med dykkerkollegene, og en plakat som viser at rekorden er i boks. Foto: COSTAS CONSTANTINOU/REUTERS

95-åringen, som er krigsveteran, hadde selskap av flere dykkere, og verdensrekorden ble heftig dokumentert av fotografer for å sikre bevis til Guinness rekordbok.

Les også: Zsa Zsa kåret til verdens styggeste hund

Med det 40,6 meter dype dykket slo Woolley sin egen verdensrekord – som han satte på 94 års dagen sin. Den gangen dykket han ned til 38,1 meter, og dykket varte i 41 minutter.

– Dette var høydepunktet, og et dykk jeg kommer til å huske lenge, sier han.

Det er bare tre dager siden han fylte 95 år, den 28 august.

Les også: Norske vrakdykkere forteller: Våre råeste dykk (VG pluss)

TIL OVERFLATEN: Rundt 35 dykkere var med på dykket sammen med Ray Woolley. Foto: YIANNIS KOURTOGLOU / X03550

Woolley, som opprinnelig er fra Storbritannia, forteller at det ble holdt en mottagelse for ham etter rekorddykket, der han blant annet fikk tildelt gaver av ordføreren i Larnaca, og servert kake av turistforeningen.

GLAD: Da Woolley kom opp fra vannet, fikk han applaus fra publikum som sto og fulgte med. Foto: YIANNIS KOURTOGLOU / X03550

– Alle klappet og heiet da jeg kom opp til overflaten, og da jeg skar opp kaken sang de bursdagssang, forteller 95-åringen.

– Senere skal jeg feire med å ta meg et glass vin sammen med familien min som har fløyet hit til Kypros for å feire bursdagen min og se meg dykke. Hvis jeg holder meg i form, og dykkekameratene mine fortsatt vil dykke sammen med meg, håper jeg at vi kan repetere dykket når jeg blir 96 år.

Les også: Norsk Guinness-rekord: Verdens største fiskekake

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder