SKADET: Et bilde som den en franske flyhavarikommisjonen (BEA) har offentliggjort av den ene boksen, viser at den har store skader. Foto: AP/NTB scanpix

Etiopia: Flydata viser likhetstrekk mellom 737 MAX 8-styrtene

Data hentet fra de svarte boksene viser klare likhetstrekk mellom det styrtede Boeing 737 MAX 8-flyet fra Ethiopian Airlines og Lion Air-flyet som styrtet i fjor, opplyser en etiopisk minister.

NTB-AFP

Innholdet i ferdskriveren etter styrten er i god behold. De viser at det er klare likhetstrekk i ulykkesforløpet til de to flyene.

– Klare likheter er registrert mellom styrten til Ethiopian Airlines Flight 302 og Indonesian Lion Air Flight 61. Dette skal undersøkes i den videre etterforskningen, sier den etiopiske transportministeren Dagmawit Moges.

les også

Piloter advarte om problemer med 737 MAX 8-fly - stupte flere hundre meter

Det er den franske flyhavarikommisjonen (BEA) som har fått ansvaret for den videre etterforskningen etter flystyrten i Etiopia forrige søndag.

KRASJSTEDET: Bildet viser stedet i Etiopia der Ethiopian Airlines Boeing 737 MAX 8-maskinen styret forrige søndag. Foto: AP/NTB scanpix

De svaret boksene, som i virkeligheten er oransje og inneholder flyets ferdskriver og taleregistrator, kom fram til Paris torsdag. Arbeidet var i gang fredag, men det er usikkerhet om hvor mye informasjon det vil være mulig å hente ut. Et bilde som BEA har offentliggjort av den ene boksen, viser at den har store skader.

les også

Trump: USA setter alle Max-flyene på bakken

Alle fly av denne typen er inntil videre tatt ut av drift verden over etter flyulykken i Etiopia søndag der 157 mennesker omkom. Også i oktober i fjor styrtet et fly av denne typen i Indonesia og 189 mennesker omkom.

Begge ulykkesflyene var relativt nye og hadde bare vært i drift noen få måneder.

Det er ventet en foreløpig rapport etter styrten forrige søndag av Ethiopian Air-maskinen om 30 dager.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder