DUE-FUNN: Trolig har de to duene flydd hele veien fra Dubai til Melbourne - godt pakket ned i tightsen til den 23 år gamle mannen. Foto: AFP

Smuglet duer i strømpebuksa

(VG Nett) Tollerne trodde knapt sine egne øyne da de så hva 23-åringen hadde gjemt under buksene.

ARTIKKELEN ER OVER TI ÅR GAMMEL

Helt ned ved anklene var to duer pakket inn i avispapir og presset inntil smuglerens kropp ved hjelp av en strømpebukse.

Due-smugleren ble fersket da han ankom Melbourne i Australia søndag. 23-åringen skal da akkurat ha gjennomført en flytur fra Dubai - en flytur på hele ti timer. Tollerne fikk en anelse om at det kunne være «ugler i mosen» - eller i dette tilfellet duer i strømpebuksa - etter at de oppdaget at flypassasjeren hadde gjemt to egg i en beholder i bagasjen.

I et belte fant tollerne dessuten flere frø og en aubergine.

I Australia er det strenge regler når det gjelder innførsel av dyr og planter til landet. Trolig blir 23-åringen nå siktet for dyresmugling - noe som staffes makismalt med ti år i fengsel og opptil 500.000 kroner i bot.

- Duene er ikke en truet dyreart. Fuglene er nå satt i karantene hvor man vil vurdere helserisikoen ved innføre disse til landet, sier etterforskningsleder Richard Janeczko i det australske Tollvesenet.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder