MED KONA: John McCain hadde med seg kona Cindy i den siste innspurten i vippestaten Colorado. De siste to døgnene har han besøkt ni amerikanske delstater. Foto: Reuters

- Introduserer moren min til dem som mener jeg er for gammel

(VG Nett) Etter en maratoninnspurt på kryss og tvers av USA er to års lang valgkamp over for John McCain. I vippestaten Colorado gjentok han hva landet kan få med ham som president.

  • Marianne Vikås

Artikkelen er over 11 år gammel

Fjellstaten Colorado, der demokratene holdt sitt landsmøte i delstatshovedstaden Denver, er blitt sett på som en av statene Obama bør vinne for å sikre seg nøklene til Det hvite hus.
Dermed er staten svært viktig å vinne for McCain. Etter å ha avgitt sin stemme i Phoenix, Arizona reiste han derfor sporenstreks dit for en siste gang å påvirke velgerne i republikansk retning.

Når vet vi hvem som vinner?

Til manges store overraskelse besøkte den 72 år gamle presidentkandidaten hele syv stater på 22 timer i går. Helt siden han ble valgt til republikanernes kandidat til å bli USAs neste president har meninger om at han er for gammel til å skjøtte jobben kommet frem i media. Det vil han ikke høre snakk om.

- Når folk mener jeg er for gammel, introduserer jeg dem for moren min.

VGTV:Se McCains tale i Colorado her

Gjentok seg selv

Talen til de oppmøtte i Colorado lignet imidlertid veldig på talene han har gitt de siste dagene, og det er ikke tvil om at han i dag mente det var viktigst å understreke hva han står for og hva det amerikanske folk kan vente seg ved han som president.

MOREN: Roberta McCain. Foto: AP

De ferske valgdagsmålingene går i sterk favør av Barack Obama, men John McCain vil bli avskrevet til å bli den neste som flytter inn i Det hvite hus.

- The Mac is back, ropte han til sine egne i fjellstaten. Dette uttrykket brukte han også i gårsdagens tale i Tampa, Florida.

VGTV I USA:- Jeg stemte på McCain, men tror Obama vinner

Han la imidlertid ikke skjul på at alt nå er opp til velgerne, og at dersom han skal tre inn i rekken som president trenger han velgernes hjelp.

- Sammen skal vi ta Amerika tilbake. Vi skal forandre Washington, men vi må kjempe for det. Vi skal vinne Colorado, sa han til jubel fra tilhørerne.

Amerikanske tilstander:Anders Giæver blogger fra USA

Valgvåke med Palin

McCain dro også inn sin bakgrunn som amerikansk krigsfange i Vietnam i talen.

- Jeg har kjempet for dette landet siden jeg var 17 år. Jeg har takket Gud for privilegiene han har gitt meg for kampen. Jeg skylder dette landet mye mer enn hva det noen sinne kan skylde meg. Sammen skal vi føre Amerika i en ny retning. Vi trenger forandring.

Artikkelen fortsetter under bildet

TILHENGERE: McCain-tilhengere møtte opp i Colorado for å høre presidentkandidaten tale. Foto: AFP


Her er vippestatene som kan avgjøre presidentvalget

Når McCain er ferdig med sine besøk i Grand Junction i Colorado og Albuquerque i New Mexico returnerer han hjem til Phoenix hvor han blir møtt av sin visepresidentkandidat Sarah Palin. Sammen skal de overvåke de siste spennende timene frem mot at valglokalene stenges klokken 01 norsk tid.

Sarah Palin:- Håper jeg våkner som visepresident

Tidligere i dag avga Palin sin stemme sammen med ektemannen Todd i hjembyen Wasilla, Alaska.

- Jeg trenger ikke å si hvem jeg stemte på, sa hun smilende til pressen utenfor valglokalene.

Les også

Mer om

  1. Presidentvalget i USA

Flere artikler

  1. Her er vippestatene som kan avgjøre USA-valget

  2. Her avgir McCain sin stemme

  3. McCains tilhengere tar av

  4. Stemte McCain, men tror på Obama

  5. USA: Unge velgere bryr seg lite om erfaring

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder