LEDER: Barack Obama har nå en klar ledelse i kappløpet mot Det hvite hus Foto: Scanpix

Klar ledelse til Obama

Barack Obama leder med 6 prosentpoeng over rivalen John McCain, ifølge en meningsmåling tirsdag.

Artikkelen er over 11 år gammel

Obama har en oppslutning på 49 prosent mot 43 prosent for McCain, viser målingen til Zogby og C-Span.

Dagen før hadde Obama en ledelse på 4 prosentpoeng på samme måling, som har en feilmargin på 2,9 prosentpoeng.

LES OGSÅ:- Rase kan spille avgjørende rolle i valget

Bakgrunnstallene viser at Obama har en solid ledelse på 17 prosentpoeng blant uavhengige og på 11 prosentpoeng blant kvinner, begge spesielt viktige velgergrupper for demokratene.

Obama har også en liten ledelse blant menn, og han har utvidet ledelsen blant katolikker og spansktalende. Han leder også i alle aldersgrupper, inkludert dem over 65 år som har vært blant McCains sterkeste tilhengere.

McCain har fortsatt en ledelse blant hvite menn på 11 prosentpoeng og blant dem med høy inntekt, men ledelsen i disse to gruppene har skrumpet inn.

Obama tok ledelsen da finanskrisen brøt ut for alvor for noen uker siden og har siden konsolidert ledelsen, trass i at republikanerne har gått til angrep på hans karakter og dømmekraft, blant annet at han kjente en mann som tidligere var aktiv i en militant antikrigsgruppe.

Stemningen på noen av McCains valgmøter i helgen er blitt så aggressiv mot Obama at McCain selv er blitt tvunget til å ta Obama i forsvar som en anstendig familiemann. Han måtte avvise en tilhengers beskyldning om at Obama er araber.

Ifølge John Zogby har den negative kampanjen undergravet noe av McCains støtte blant uavhengige og moderate republikanere.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder