MYSTISK SYKDOM: Abul Bajandar er rammet av en ekstremt sjelden genetisk sykdom som guir enorme utvekster på hender og føtter. Foto: AFP Foto: ,

Hendene forvandlet til «bark» - nå blir han operert

For ti år siden ble Abdul Bajandra rammet av en ekstremt uvanlig genetisk sykdom som forvandlet hender og føtter til enorme klumper som minner om bark. Nå kan 25-åringen få
livet tilbake.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Bajandra, eller «tremannen» som han blir kalt, gjennomførte i forrige den første i en lang serie operasjoner for å fjerne de gigantiske utvekstene på hender og føtter, melder CNN.

25-åringen fra det sørlige Bangladesh oppdaget de første utvekstene for ti år siden. Han gikk til en lokal lege, med medisinen han fikk hjalp ikke, og klumpene fortsatte å vokse raskt. Tre år senere var både hender og føtter fullstendig dekket av bark-lignende tentakler, og han var ikke lenger i stand til å jobbe.

Avhengig av hjelp

Utvekstene skyldes en ekstremt sjelden genetisk tilstand kjent som Epidermodysplasia Verruciformis eller «tremann-syndrom». I dag kan ikke Bajandra bruke hendene, og er fullstendig avhengig av konas hjelp til både å spise og vaske seg.

– Jeg har kjempet mot smertene i ti år. Jeg ønsker bare å leve et normalt liv. Jeg vil bli i stand til å holde datteren min, og klemme henne, sier Bajandra.

Sjelden sykdom: Harry (11) eldes fem ganger raskere enn vanlig

Behandlingen han nå skal gjennom er omfattende. Kirurgteamet som har planlagt operasjonen anslår at behandlingen vil ta mellom seks måneder og ett år. Legene bruker laser for å brenne vekk det døde vevet lag for lag. Hovedutfordringen er å fjerne utvekstene uten å ødelegge viktige nerver.

– Vi har aldri gjennomført en slik operasjon, så dette er helt nytt for oss, sier Dr. Samantha Lal Sen, en av de fremste plastikkirurgene i Bangladesh.

Oppdaget av journalister

Bajandra ble oppdaget tidligere i år av journalister som kom til landsbyen for å dekke det lokale valget, og snart var bildene av mannen med den sjeldne sykdommen førstesidestoff i medier over hele landet. Nå har myndighetene besluttet å betale for den kostbare behandlingen.

– For en fattig mann som meg er dette nesten for godt til å være sant, sier Bajandra.

VELLYKKET: Bajandra har nå gjennomført den første av en lang serie operasjoner. Ifølge legene var den første operasjonen vellykket. Foto: AFP Foto: ,

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder