Den omstridte danske forfatteren Yahya Hassans diktsamling ble trykket over 55.000 eksemplarer på én uke da den ble utgitt i fjor. Foto:Roger Neumann,

Poeten Yahya Hassan forsøkt overfalt i Ramallah

Den omstridte, dansk-palestinske dikteren Yahya Hassan er forsøkt overfalt av en gruppe menn i den palestinske byen Ramallah, skriver avisen Berlingske.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Hassans foreldre kommer fra en palestinsk flyktningleir i Libanon. Etter at han ga ut en diktsamling med kritiske dikt om sin oppvekst, er han blitt en omstridt figur i danske minoritetsmiljøer.

Episoden skjedde natt til tirsdag da 19-åringen var på vei til sin leilighet i Det Danske Hus i Ramallah etter å ha besøkt palestinske venner. Idet han nærmet seg en bil med fire-fem voksne menn, skal en av dem ha spurt om han var «Yahya fra Danmark». Han svarte ja, hvorpå en av mennene steg ut av bilen og gikk mot ham, opplyser Hassan til Berlingske.

– Jeg blir stående i et sekund, hvorpå han rekker å slå etter meg og treffer meg halvt i hodet innen jeg tar tak i hånden hans. Jeg kan høre de andre spørre hva som er galt og nærme seg, men så skubber jeg ham vekk og løper nedover gaten, sier Hassan.

Idet han ser seg tilbake, legger han merke til at mannen har en kniv i hånden, og han hører også at bilen starter, men han kommer seg unna.

Går med skuddsikker vest

Unge Hassan er blitt drapstruet flere ganger av andre muslimer, han er slått ned i København, går med skuddsikker vest og har full politibeskyttelse døgnet rundt.

Hassans diktsamling inneholder også hard kritikk av danske sosialarbeidere, men det er de sterke beskrivelsene av Hassans egne familieforhold og en voldelig far som har fått størst oppmerksomhet og skapt mest debatt.

Da han i november i fjor skulle lese sine dikt i den svært voldelige bydelen Vollsmose i Odense, ble arrangementet avlyst av politiet i siste liten på grunn av drapstrusler fra muslimske miljøer.

Det falt mange dansker tungt for brystet, da de mente det var en trussel mot den danske ytringsfriheten.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder