MJAU: Slik svarer verden når politiet ber folk om å ikke twitre om anti-terroraksjonene i Belgia. Foto: Faksimile, Twitter ,

Brussel svarer på terrortrussel med katte-tweets

Under søndagskveldens politiaksjon i Brussel ba politiet om stillhet i sosiale medier. Svaret: Hele verden poster bilder av katter på Twitter.

Felicia Alvsing
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Søndag ettermiddag og kveld aksjonerte politiet i Brussel mot flere steder, blant annet i nærheten av Grand-Place. Flere store medier, også internasjonale, fulgte det hele tett.

Det førte til at politiet og krisestaben i Brussel etter hvert gikk ut og oppfordret både medier og enkeltpersoner om å ikke avsløre hvor de befant seg, av hensyn til aksjonene og eventuell etterforskning.

Les også: Dette er terroristen politiet jakter på

Det var ikke alle som fulgte denne oppfordringen. Da fikk noen en lys idé.

Under emneknaggen #BrusselsLockDown har tusener av Twitter-meldinger dukket opp, med bilde og videoer av katter for å «dekke» over de Twitter-meldingene som omtaler politiets antiterroraksjoner i Brussel.

Bildene kom først fra Brussel og Belgia, men emneknaggen har nå spredt seg over hele verden. Senteret for krisehåndtering i Brussel har takket ivrige sosiale medier-brukere for «stillheten» i sosiale medier.

Ved 23.30-tiden bekreftet belgiske myndigheter at politiaksjonene er over, og det er varslet en pressekonferanse kl. 0030.

How long can we hang on for news in #BrusselsLockdown https://t.co/KELja3wmLK

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder