Slik ser terror-leiligheten i Paris ut etter politiaksjonen

Her er de første dramatiske bildene som er offentliggjort fra innsiden av leiligheten i Saint-Denis hvor tre desperate terrorister kjempet mot store politistyrker i timesvis.

  • Øystein Larsen-Vonstett
  • Camilla Tryggestad Visjø
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

I hele syv timer grytidlig onsdag morgen 18. november kjempet store politistyrker mot terroristene som hadde forskanset seg i tredje etasje i leiligheten som ligger nord for Paris. I løpet av aksjonen skal politiet ha avfyrt over 5000 skudd.

Inne i leiligheten hadde mannen som blir regnet som hjernen bak Paris-terroren, Abdelhamid Abaaoud, gjemt seg.

Politiets første forsøk på å ta seg inn i leiligheten ble stoppet av en forsterket inngangsdør. Deretter oppsto beleiringen.

Bombehunden Diesel (7) mistet livet

Sammen med seg hadde Abaaoud sin 26 år gamle kusine, Hasna Aitboulachen. En fremdeles uidentifisert tredje terrormistenkt sprengte seg også selv i luften under de kraftige skuddvekslingene. Hasna Aitboulachen ble også drept i politiaksjonen.

Da politiet sto overfor selvmordsbomberen, sendte de menneskets beste venn inn. Bombehunden Diesel (7) mistet livet. En rekke hyllester og bilder er lagt ut Twitter for å hylle den dreptepolitihunden.

DREPT I TJENESTE: Dette er bildet av Diesel som gikk verden rundt tidligere denne uken. Hunden ble drept i en politiaksjon etter terrorangrepene mot Paris. Foto: Politiet ,

Ifølge en video publisert i etterkant, roper politiet til Hasna Aitboulachen.

– Hvor er han, din kjæreste? Skal politiet ha ropt mot kvinnen under den dramatiske aksjonen i morgentimene.

Kvinnen skrek så to ganger: – Det er ikke min kjæreste!

I alt 5000 skudd skal ha blitt avfyrt mot leiligheten i løpet av det voldsomme syv timer lange angrepet.

Fingeravtrykk og hudprøver

Abaaoud (29) er bekreftet død av den franske påtalemyndigheten ved hjelp av blant annet fingeravtrykk og hudprøver. Den døde kroppen hans skal ha blitt funnet «gjennomhullet med kuler», ifølge påtalemyndigheten. Hasna Aitboulachen ble først av påtalemyndighetene oppgitt å være personen som sprengte seg selv under angrepet.

Les også: Her har IS-terrorister angrepet det siste året

Senere gikk de tilbake på dette og sa at selvmordsbomberen var en mann. Tidligere søndag sa politikilder til flere franske medier at de hadde sikret seg både DNA og fingeravtrykk fra denne personen. De hadde imidlertid ikke funnet en match i noen av sine registre.

Ifølge avisen Le Figaro skal det være politiets overvåkning av den 26 år gamle kvinnen, Hasna Aitboulachen som førte til at de kom på sporet av den mistenkte hovedmannen bak angrepet.

Politiet skal ha fulgt Aitboulachen til leiligheten kvelden før angrepet, forsikret seg om at den antatte hovedmannen oppholdt seg der før de slo til i morgentimene.

Ifølge politikilder skal kvinnen, parallelt med terrorjakten, være overvåket, mistenkt for å drive med salg av narkotika, og for å finansierer terrorismen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder