Paula (42) ble angrepet: - Dyret er ute av kontroll

Anmeldt til politiet fem ganger

EN KATTEPINE: Hankatten Shiny skal ha angrepet både mennesker og dyr, men har tilsynelatende få problemer med å oppføre seg foran kamera. Her sammen eiernes yngste barn, Poppy (2). Foto: SWNS

«Djevelkatt» beskyldes for å terrorisere innbyggere

Katten Shiny skal ha jaget små barn og gått til angrep på flere av innbyggerne i byen Little Treviscoe. Flere har sett seg lei på kattestrekene og krever nå at «djevelkatten» avlives.

 • Siri Eggen

Artikkelen er over seks år gammel

Det svarte kjæledyret har fått tilnavnet «djevelkatten» etter det som skal være gjentatte angrep på lokalbefolkningen i den sørvestlige byen i Storbritannia, skriver The Telegraph.

Føler seg maktesløse

GUL OG BLÅ: Paula Burton (42) endte opp på legevakten da hun ble angrepet av Shiny. Foto: SWNS

Flere av innbyggerne tør ifølge dem selv knapt å forlate huset i frykt for å møte på den sagnomsuste katten. Andre sørger for å ha en kopp med varm te ved sin side for å beskytte seg mot eventuelle angrep.

Katten er anmeldt hele fem ganger, men politiet i byen er maktesløse: Lovene omfatter nemlig kun farlige hunder - ikke katter.

Paula Burton (42) er et av kattens ofre. I sommer måtte hun til legevakten etter at Shiny hadde gått til angrep og klort opp både armer og bein.

- Han ble hengende i armen min etter klørne. Jeg elsker katter og ville normalt ikke ha klaget, men dette dyret er ute av kontroll, sier Burton til The Telegraph.

LES OGSÅ: «Terrorkatt» tatt i dramatisk lakenaksjon

Ifølge nabo Carol Ballsdon har «djevelkatten» også angrepet hennes 90 år gamle mor.

- Hun hadde en stor rift i armen som vi måtte pleie hver dag i omtrent tre uker. I tillegg hadde hun to store sår på baksiden av beinet, sier hun og understreker:

- Det er fire sett med klør som kommer mot deg.

Kattens eiere, Mandie (32) og Adrian Knowles (34), forteller at de har kastrert kjæledyret og at de prøver å endre oppførselen hans. Derfor har de nå bestilt time hos en dyrepsykolog.

- Vi har aldri hatt noen problemer med katten og våre tre barn. Disse menneskene må ha gjort noe for å få ham til å oppføre seg på denne måten.

- Urettferdig for Shiny

Flere av innbyggerne i den lille byen har imidlertid en mer kortsiktig plan for kjæledyret: De har fått nok, og ønsker å ta livet av den såkalte «djevelkatten».

- Vi har satt opp gjerde og port rundt hagen for å stoppe ham, men han bare fortsetter. Lovene må endres slik at de samme reglene gjelder for både hunder og katter. En katt som angriper et menneske bør avlives umiddelbart, sier Helen Wade (34).

Dette avviser eierne kontant. De har ingen planer om å kvitte seg med kjæledyret, som de selv mener er ved sine fulle fem.

- Dette blir veldig urettferdig overfor Shiny. Hvis vi virkelig hadde trodd at han angrep uskyldige mennesker ville vi avlivet ham, sier ekteparet Knowles.

Mer om

 1. Utrolige historier
 2. Dyr

Flere artikler

 1. Pluss content

  Når kjæledyret angriper barna

 2. Her jager heltekatten Tara hunden bort fra fireåringen

 3. Helte-katt får ta avkast på baseballkamp

 4. Så farlig er julematen for kjæledyret

 5. Katten Tigern (8) ble skutt fem ganger i hodet med luftgevær

Fra andre aviser

 1. – Folk er ikke vant til å ha hunder som kjæledyr

  Fædrelandsvennen
 2. – Du klarer nesten ikke å tenke deg til hva folk kan gjøre

  Fædrelandsvennen
 3. – Folk er ikke vant til å ha hunder som kjæledyr

  Aftenposten
 4. Dette lærer barnet av å ha dyr

  Fædrelandsvennen
 5. Kraftig økning i lykkepiller til dyr i Sverige

  Aftenposten
 6. Tenk gjennom dette før dere skaffer et firbent familiemedlem

  Fædrelandsvennen

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no