DØDSPILOTEN: Andreas Lubitz tok med seg over hundre mennesker i døden da han som andrepilot på Germanwings-flyet styrtet det i de Franske alpene. Foto:Foto Team Mueller,Afp

Varm støtte til dødspilotens familie

Hollande: Identifiseringen av ofrene klar i løpet av uken

Kirkebøkene er fulle av sympati, sier pastoren i lokalsamfunnet hvor dødspiloten Andreas Lubitz bodde.

Camilla Bergland
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

I forrige uke skjedde det utenkelige. Andrepiloten Andreas Lubitz (27) tok med seg nærmere 150 mennesker i døden da han med vilje styrtet Germanwings-flyet i en fjellvegg i de Franske alpene. Da det ble kjent at han hadde styrtet flyet med vilje, forandret stemningen seg i hjembyen, sier pastor Heinz-Walter Barthenheimer til NBC News.

- Stemningen i lokalsamfunnet forandret seg, folk er veldig berørt av nyheten. Hele byen har nå fått et negativt rykte på seg.

Men selv om Montabaur - byen hvor Lubitz kom fra - nå blir forbundet med noe vondt, har lokalsamfunnet vist sin fulle støtte til pilotens familie, sier pastoren ifølge nyhetskanalen.

SPESIAL: Dette er ofrene fra dødsflyet

- Det er ikke skrevet et vondt ord, jeg ser bare sympati i kirkebøkene, sier han.

En av meldingene i kirkebøkene er skrevet av en ti år gammel gutt hvor det ifølge kanalen står følgende: «Hvorfor gjorde han det? Forhåpentligvis vil han fortsatt komme til himmelen»

Snart identifisert

Under en pressekonferanse med Frankrikes president François Hollande og Tysklands stansminister Angela Merkel, kom det frem at identifiseringen av de 150 ofrene trolig vil være klar i løpet av uken.

– Innenriksministeren har bekreftet at det vil være mulig å identifisere alle de 150 ofrene denne uken, takket være DNA-prøver.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder