GRUSOMME LYDER: Før styrten kan man ifølge franske og tyske medier høre flere passasjerer skrike og rope på Gud. Foto:Francis Pellier,Ap

Dødsflyets siste sekunder skal være fanget på video

Høye skrik fanget opp på kamera, flere roper på Gud.

Franske Paris Match og tyske Bild hevder å sitte på mobilvideo som viser de siste dramatiske sekundene ombord i 4U9525.

  • Line Blokhus
  • Camilla Svennæs Bergland
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Ifølge kilder som står nær etterforskningen har etterforskere hentet frem en videosnutt fra innsiden av flyet, som viser de dramatiske sekundene før Germanwings-flyet krasjet inn i fjellsiden. Videoen skal være hentet ut fra en mobiltelefon som er funnet blant vrakrestene i de Franske Alpene.

Mobilvideo bekrefter tidligere data

Den tyske avisen Bild og den franske avisen Paris Match skal ha sett videoen. Mobilvideoen skal bekrefte dataene som er hentet ut fra en av de to sorte boksene.

Ifølge avisene høres det metallisk banking på en dør mer en tre ganger, det er trolig førstepiloten som prøver å komme seg inn i cockpit. Mot slutten av filmen høres det er høyt smell, og skrikene øker i styrke. Så blir det plutselig stille.

Uklart hvem som filmet

Det er foreløpig ikke klart om det er passasjerer eller besetningsmedlemmer som filmer sekvensen. Det kommer heller ikke frem om den som filmer sitter eller står.

På videoen kan man ifølge den franske avisen høre skrikende passasjerer. Det er tydelig at passasjerene var klar over hva som var i ferd med å skje. Man kan også høre at flere roper «herregud» på forskjellige språk.

SPESIAL: Dette er oftene fra dødsflyet

VG har tidligere omtalt de siste minuttene ombord i Germanwings-flyet.

De forløp som følger:

10.00: Flyet tar av

10.10: Kapteinen sier til Lubitz:

– Jeg rakk ikke å gå på toalettet før take-off.

Lubitz svarer:

– Gå når du vil.

10.27: Flyet oppnår marshøyde (11.500 meter)

10.29: Kaptein Sonderheimer forlater cockpiten:

– Du får ta over nå, sier han til Lubitz.

– Jeg håper det, svarer Lubitz med en tilsynelatende lett tone.

Man hører lyden av døren til cockpit som smeller igjen og går i lås, med en gang kapteinen har forlatt cockpiten begynner flyet å synke.

10.32: Flygelederne forsøkte å få kontakt med Lubitz, uten å lykkes. Samtidig hadde flere av alarmene i cockpiten gått av.

Etterforskningslederne har tidligere fortalt at kapteinen gjentatte ganger ba om å få komme inn i cockpit via den interne telefonen. Denne telefonen er også utstyrt med et videokamera. Kapteinen har dermed identifisert seg selv, og vist seg, men får ikke noe respons. Deretter hamrer han på døren.

På lydopptaket hører man, ifølge Bild, et smell. Den tyske avisen beskriver det som en lyd som kan høres ut som om noen som forsøker å bryte seg inn gjennom døren, og man hører kapteinen som roper:

– For Guds skyld, åpne døren!

Passasjerene skriker i bakgrunnen.

10.35: «Et høyt metallisk slag mot døren» høres på opptaket, ifølge den tyske avisen. Flyet er nå nær bakken, og kapteinen roper til Lubitz:

– Åpne den jævla døren!

Dette er hans siste ord. I cockpiten sitter Lubitz helt stille, man hører kun pusten hans.

10.40: Passasjerene roper i det flyet nærmer seg fjellveggen i de franske alper.

10.41: Dødsflyet treffer fjellveggen i 800 km/t, 1500 meter over havet.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder