Minst 367 omkom i jordskjelv i Kina

1400 skadet

Innbygger: Det ser ut som «en slagmark etter et bombardement»

180 skal være savnet

Minst 367 mennesker er omkommet i et jordskjelv i den sørvestlige delen av Kina søndag.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Yunnan-provinsen ble hardest rammet av søndagens skjelv, som US Geological Survey målte til 6,3, melder det statlige nyhetsbyrået Xinhua.

Skjelvet inntraff rundt klokka 19 lokal tid.

En innbygger i Ludian som Sky News har pratet med, sier at gatene ser ut som «en slagmark etter et bombardement».

– Altfor mange bygninger er rast sammen, og vi er i gang med å hente inn opplysninger om døde og skadde, sier en tjenestemann i Longtoushan.

En rekke bygninger skal ha kollapset i skjelvet, blant dem skal det være en skole, ifølge BBC.

- Jeg følte et kraftig rykk i leiligheten min, som ligger i et fem etasjers bygg, og ting falt ned på gulvet, sier en annen innbygger til Xinhua.

Ifølge SkyNews meldes det om at bare i Yunnan-provinsen skal hele 12.000 hjem ha fått skader etter skjelvet. Bilder fra provinsen viser kollapsede bygninger, og hvordan innbyggerne desperat leter etter overlevende i ruinene.

Så langt er det meldt om 357 døde etter jordskjelvet, skriver det statlige nyhetsbyrået. Minst 150 av dem befant seg i Qiaojia i regionen Zhaotong. Sky News melder også at over 1.400 er skadet i skjelvet. Xinhua melder også at 180 mennesker skal være savnet etter jordskjelvet.

STORE ØDELEGGELSER: Flere hus kollapset som etter at et jordskjelv rammet blant annet Ludian-provinsen i Kina søndag. Foto:China Daily,Reuters

Redningsarbeidere er sendt til Longtoushan, som skal være skjelvets episenter, ifølge det statlige nyhetsbyrået.

Jordskjelvet skal ifølge den statlige kanalen CCTV være det sterkeste jordskjelvet som har rammet provinsen på 14 år. Kina har blitt rammet av en rekke jordskjelv de siste årene. I 2008 tok et jordskjelv i Sichuan-provinsen livet av nesten 70.000 personer.

I april 2013 ble Lushan i Sichuan-provinsen rammet av et kraftig jordskjelv som målte 6,6. Over 200 omkom og mer enn 11.300 ble skadd, mange alvorlig. Etter det første skjelvet fulgte over 1.300 etterskjelv

Det kraftigste jordskjelvet som har rammet Yunnan-provinsen var 1970 og hadde en styrke på 7,7. Minst 15.000 mennesker mistet livet.

NTB/VG

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder