Dutroux dømt til fengsel på livstid

(VG Nett) Pedofilidømte Marc Dutroux (47) ble i dag dømt til fengsel på livstid, uten mulighet for prøveløslatelse.

Christian F. Brændshøi
ARTIKKELEN ER OVER 15 ÅR GAMMEL

Dutroux ble dømt til fengsel på livstid. Dutroux' eks-kone, Michelle Martin (44), ble dømt til 30 års fengsel for sin delaktighet i den grusomme pedofilisaken. Michel Lelievre (33), Dutroux' medsammensvorne, fikk 25 års fengsel for kidnapping og narkotikaforbrytelser.

Den fjerde tiltalte, forretningsmannen Michel Nihoul (63), fikk fem års fengsel. Han ble frikjent for tilknytning til pedofilisaken, men ble blant annet dømt for bedrageri og menneske- og narkotikasmugling.

- Fare for samfunnet
Dommer Stephane Goux leste opp kjennelsen - et dokument på flere titalls sider som tok for seg de mer enn 200 tiltalepunktene - før han nådde konlkusjonen.

- Jeg håper livet ditt blir bedre nå, sa Goux henvendt til Dutroux etter at dommen var lest opp.

Dutroux får ikke mulighet til å bli løslatt på prøve. Goux begrunnet dette med at 47-åringen representerer en fare for samfunnet.

- Psykopat
I går ba aktor i saken mot Belgias mest forhatte mann, voldtekts- og drapsdømte Marc Dutroux, om at han holdes fengslet lengst mulig.

Dutroux ble av aktor Michel Bourlet stemplet som en psykopatisk pedofil uten anger - som trolig vil forgripe seg mot barn på ny.

- Denne mannen er en psykopat, en narcissist, en samvittighetsløs manipulator, sa Bourlet i retten i går, under avslutningen på det som kalles "århundrets rettssak" i Belgia.

Skyldig
Juryen i belgiske Arlon fant i forrige uke Dutroux skyldig i bortføring og voldtekt av seks skolejenter, og for drap på fire av dem, som leder for en bande pedofile.

I tillegg til at han ledet pedofilibanden, ble han kjent skyldig for selv å ha drept to av jentene, den 17 år gamle An Marchal og den 19 år gamle Eefje Lambrecks.

Les også:Dette er Dutroux-saken

Aktor la ned påstand om livstids fengselsstraff for Dutroux. Han ba også om at Dutroux ikke måtte slippes ut på prøve. Det kan imidlertid skje om 10 år dersom det gis anledning til det i dommen.

- Særlig farlig

Bourlet ba retten legge til grunn at Dutroux er en særlig farlig kriminell som ikke må slippes ut på prøve før tidligst om 20 år.

Dutroux var løslatt på prøve etter en voldtektsdom på 13 år fra 1989 da han i 1996 ble arrestert, mistenkt for å ha kidnappet seks jenter.

Aktor la ned påstand om 30 års fengsel også for Dutrouxs eks-kone, Michelle Martin og for hans medsammensvorne, Michel Lelievre. Forretningsmannen Michel Nihoul ble frikjent for kidnapping, men ble dømt for smugling av mennesker og narkotika, samt flere andre tiltalepunkter. Aktor mener Nihoul bør idømmes 10 års fengsel.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder