HOTELL: 1000 turister skal være satt i karantene på hotellet H10 Costa Adeje Palace på Tenerife. Foto: Frank Fleischmann

Fire norske gjester på karantene-hotell i Tenerife har kommet hjem

Totalt syv norske gjester har den siste uken bodd på hotellet på Tenerife som nå er under karantene som følge av coronavirussmitte, opplyser reisebyrået Tui til VG.

Tusen turister er satt i karantene på hotellet H10 Costa Adeje Palace, sørvest på øya Tenerife, etter at en italiensk lege som har bodd der, er bekreftet smittet av det nye coronaviruset.

Det opplyser spanske helsemyndigheter til avisen Diario de Avisos, ifølge NRK, som først meldte om saken.

Pressevakt Kevin Brevik i reisebyrået Tui bekrefter til VG at syv nordmenn har bodd på hotellet den siste uken.

– Syv nordmenn har bodd der den siste uken, fire er kommet hjem og tre er fortsatt på reise, de skulle reist søndag, men har avreise i dag på grunn av sandstormene, sier Brevik til VG.

Brevik kan kun fortelle at de fire norske gjestene hadde avreise i går fra Tenerife til Norge.

– Har dere snakket med dem siden?

– Nei, det har vi ikke gjort, så vi råder dem å ta kontakt med lokale helsemyndigheter.

Brevik understreker at Tui vil ta SMS-kontakt med alle norske kunder som har vært på hotellet de siste to ukene, der de råder dem om å ta kontakt med helsemyndigheter dersom de har symptomer.

Vedrørende de tre tidligere norske gjestene som har avreise i dag, forteller Brevik at de jobber med å komme i kontakt med dem.

Saken fortsetter under bildet

AVSPERRET: Spansk politi har sperret av området rundt hotellet, som nå er i karantene for å hindre smittespredning av det nye coronaviruset. Foto: AP

les også

Sandfaste passasjerer på Kanariøyene flys hjem i dag

Vet ikke hvor passasjerer har bodd

Norwegian, som har flyvninger fra Tenerife til Oslo, skriver i en epost til VG at de ikke har informasjon om hvor passasjerer har bodd eller befunnet seg før de går ombord.

– Spørsmål om Tuis gjester må Tui svare på selv, uttaler informasjonsdirektør Lasse Sandaker-Nielsen til VG.

Han opplyser om at Norwegian følger situasjonen rundt coronaviruset tett.

– Vi etablerte et tverrfaglig team internt under ledelse av kriseberedskapsorganisasjonene vår for flere uker siden. Denne gruppen har blant annet kontakt med relevante helsemyndigheter og luftfartsmyndigheter for å sikre at selskapet til enhver tid er oppdatert på status:

– Denne gruppen foretar også ulike interne vurderinger for å sikre at vi har beredskapsutstyr om bord og vurderer også andre forhold som kan påvirke kunder og ansattes sikkerhet. Vi har rutiner for å håndtere ulike type hendelser om bord, inkludert smittetilfeller, utdyper Sandaker-Nielsen.

Flere nordiske gjester

Det er tidligere meldt om ulike antall nordiske gjester på hotellet. Tui opplyser nå at deres antall gjester er seks, da et dansk reisefølge som skulle sjekke inn i dag, ble henvist til et annet hotell.

– Det er altså fire finske og to svenske på hotellet, så det er kun seks nordiske, sier Brevik i Tui til VG.

Islandske mbl.is skriver at det også er syv islendinger blant gjestene på hotellet.

Brevik forteller at politiet har sperret av hotellet, og at det nå er i karantene for å hindre smittespredning.

– Alle gjestene har fått informasjon om å bli på rommet og så vil lokale helsemyndigheter videre ta undersøkelser av de på hotellet, sier Brevik.

Lege smittet

Hotellet ble satt i karantene etter at en italiensk lege som har bodd der, er bekreftet smittet av det nye coronaviruset og innlagt på sykehus.

Det opplyser spanske myndigheter til avisen El Español.

Han skal ha bodd på hotellet i minst en uke og selv ha bedt om å bli sjekket for viruset, skriver avisen El Pais.

les også

Dette skjer hvis coronaviruset kommer til Norge

Dette er det tredje tilfellet av corona-smitte i Spania, og det andre tilfellet på Kanariøyene, etter at en tysk turist fikk påvist viruset der tidligere i februar, skriver den spanske avisen.

Kanariøyenes president Ángel Víctor Torres bekrefter på Twitter at et tilfelle av det smittsomme viruset er påvist på Tenerife.

Ifølge avisen Publico kommer den italienske legen fra Lombardia, regionen i Italia som har blitt hardest rammet av corona-smitten.

Mandag kveld ble det sjette offeret bekreftet i Italia, hvor antall smittede var på 230 – de aller fleste i Lombardia-regionen.

Over 50.000 mennesker i en rekke småbyer i regionen er bedt om å holde seg hjemme i frykt for at viruset skal spre seg, og det er iverksatt strenge sikkerhetstiltak.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder